Διεθνή

Κίνα: Νέα «βουτιά» στην αγορά ακινήτων

Κίνα: Νέα «βουτιά» στην αγορά ακινήτων

Πηγή Φωτογραφίας: mansionglobal

Οι τιμές των νέων κατοικιών, οι οποίες παρέμειναν σταθερές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, υποχώρησαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής

Η αγορά ακινήτων της Κίνας συνέχισε να επιδεινώνεται τον Αύγουστο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία την Παρασκευή, με τις τιμές, τους όγκους πωλήσεων και τις επενδύσεις να πέφτουν, σημάδι ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές τους τελευταίους μήνες αγωνίζονται μάλλον μάταια να την αναζωογονήσουν

Οι τιμές των νέων κατοικιών, οι οποίες παρέμειναν σταθερές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, υποχώρησαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής.

Σε διάστημα ενός έτους, αυτές οι τιμές μειώνονται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, κατά 1,3% τον Αύγουστο, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση τους από το 2015.

Ο τομέας, ο οποίος είναι εδώ και καιρό ένας από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης στην Κίνα, έχει μια σειρά κρίσεων από το 2020 και οι αρχές προσπαθούν να αναγκάσουν τους πιο υπερχρεωμένους φορείς προώθησης να προβούν σε εκκαθάριση των ισολογισμών τους.

Μεταξύ των μέτρων που εφαρμόστηκαν από την αρχή του έτους από το Πεκίνο περιλαμβάνονται χαλάρωση των κανόνων που διέπουν τις αγορές ακινήτων, μείωση της ελάχιστης συνεισφοράς, πτώση των επιτοκίων πίστωσης και συνολική μείωση των τιμών πώλησης.

Ωστόσο, οι αρχές μπορεί να χρειαστεί να κάνουν ακόμη περισσότερα στις μεγαλύτερες μητροπόλεις της χώρας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, καθώς και σε πόλεις δεύτερης επιλογής, για να σταθεροποιήσουν την αγορά και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πιθανών αγοραστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments