Διεθνή

Κίνα: Σε πτώση ζήτηση και εμπόριο

Κίνα: Σε πτώση ζήτηση και εμπόριο

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Κίνα: Η ανάπτυξη των εξαγωγών της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός περιόρισε την εξωτερική ζήτηση

Η ανάπτυξη των εξαγωγών της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός περιόρισε την εξωτερική ζήτηση και η παραγωγή διαταράχθηκε από τα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID και το κύμα καύσωνα, υπογραμμίζοντας και πάλι τους κινδύνους που επιβαρύνουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη εξηγείται εν μέρει από την έντονη ανάπτυξη που παρατηρήθηκε την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά και από τους υγειονομικούς περιορισμούς που αποσκοπούν να ανακόψουν την αναζωπύρωση της επιδημίας COVID-19.

Επιπλέον, οι καύσωνες που δεν έχουν προηγούμενο στη χώρα εδώ και δεκαετίες έχουν διαταράξει την παραγωγή στις νοτιοδυτικές περιοχές.

Οι κινεζικές εισαγωγές ήταν και πάλι υποτονικές τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας άνοδο μόλις 0,3% σε ετήσια βάση, μετά από άνοδο 2,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο αύξηση 1,1%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments