Nέα της αγοράς

Fall Mode On: Οι πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας που πρέπει αν επισκεφτείς φέτος

Fall Mode On: Οι πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας που πρέπει αν επισκεφτείς φέτος

Πηγή Φωτογραφίας: Autotriti.gr

Fall Mode On: Ετοιμαστείτε για φθινοπωρινές αποδράσεις

Τα ταξίδια είναι διασκέδαση, είναι ξεκούραση, αναζωογόνηση. Είναι ζωή! Είναι μία σανίδα σωτηρίας, όταν όλα τα άλλα μοιάζουν πολύ δύσκολα, όταν η καθημερινότητα κατακλύζεται από υποχρεώσεις από «πρέπει» και «μη». Ζούμε σε μία χώρα που έχει να μας προσφέρει πολλά διαφορετικά τοπία, μαγευτικές τοποθεσίες, πόλεις, χωριά, θάλασσες βουνά. Ό,τι ζητήσει κανείς, μπορεί να το βρει και το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για mini-trips. Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε ένα σύντομο break και να ζήσετε κάτι διαφορετικό, τώρα είναι η στιγμή να το κάνετε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Πανέμορφα τοπία απο την Ελλάδα (@panemorfa_topia_ap0_thn_ellada)

Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο μαγικές λίμνες της Ελλάδας, που αποτελούν ιδανική επιλογή για τους nature-lovers, αλλά κι όσους θέλουν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την ψυχή τους κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ετοιμάσετε την travel-bag σας και να αφεθείτε στη μαγεία του ταξιδιού σας.

Απολαύστε την κάθε στιγμή! Βόλβη

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, μετά την Τριχωνίδα και βρίσκεται μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Η λίμνη Βόλβη θεωρείται must επιλογή για τους κατοίκους της πόλης που θέλουν να κάνουν ένα mini-break και να απολαύσουν μία βόλτα σε ένα μαγευτικό τοπίο. Μαζί με τη λίμνη Κορώνεια, που τις χωρίζει μια απόσταση περίπου 11 χλμ, προστατεύονται από τη συνθήκη Ραμσάρ, καθώς αποτελούν υγρότοπο διεθνούς σημασίας, ενώ σύμφωνα με την μυθολογία, το όνομά της αποδίδεται στη Βόλβη, την κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος, η οποία ζούσε στα νερά της λίμνης και ταυτόχρονα τα προστάτευτε. Η λίμνη έχει μέγιστο βάθος 23 μέτρα και σε αυτήν βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη υπό εξαφάνιση, γι’ αυτό όσοι την επισκέπτονται βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πανέμορφο σκηνικό. Στη βόρεια πλευρά της βρίσκονται δύο μικροί και γραφικοί οικισμοί, η Μικρή και η Μεγάλη Βόλβη. Στην πρώτη, υπήρχε ένα Βυζαντινό κάστρο, τα ερείπια του οποίου αποκαλύφθηκαν όταν κατέβηκε η στάθμη του νερού της λίμνης, στα μέσα του 19ου αιώνα, με το συγκεκριμένο μέρος να έχει μία πλούσια ιστορία.

Πλαστήρα

Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και θεωρείται ένας προορισμός ιδανικός, για κάθε εποχή του χρόνου, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ντόπιοι τη χαρακτηρίζουν «λίμνη των 4 εποχών». Τον χειμώνα, φτάνοντας κανείς σε αυτήν θα συναντήσει ένα κατάλευκο τοπίο, ενώ την άνοιξη είναι όλα ανθισμένα. Το φθινόπωρο -όμως- η λίμνη Πλαστήρα αποκτά μία άλλη ομορφιά. Τα χρώματά της, τα μοναδικά vibes, τα αρώματα, είναι όλα διαφορετικά! Η λίμνη Πλαστήρα είναι περιτριγυρισμένη από 18 γραφικά χωριά και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νομού της Καρδίτσας, ενώ έχει έκταση περίπου 55 χιλιόμετρα και προσφέρεται για πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως κωπηλασία, ιππασία, τοξοβολία, αλλά και πεζοπορία μέσα στο βουνό. Πρόκειται για μία τεχνιτή λίμνη, που κατασκευάστηκε το 1960 κι αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής πλέον, καθώς η πυκνή βλάστηση κι η τοποθεσία της, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια με τη συγκλονιστική θέα και στους γαστρονομικούς θησαυρούς, αποτελούν must-visit για όσους βρίσκονται σε αυτήν κι ειδικά αυτή την περίοδο, υποδέχονται επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν όλα από κοντά.

Κερκίνη

Από τα μέσα Ιουλίου έως και τις αρχές του χειμώνα, χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν σε αυτήν μέχρι την άνοιξη. Διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα και βρίσκουν το καταφύγιό τους, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό, που αξίζει πραγματικά να απολαύσει κανείς από κοντά. Ειδικά αυτή την εποχή, η Κερκίνη θεωρείται must-visit προορισμός και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, με τον καιρό να είναι σύμμαχος. Η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε το 1932, όταν κατασκευάστηκε το φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα στο χωριό Λιθότοπος. Σήμερα, θεωρείται go to προορισμός για ήρεμες αποδράσεις κι ήσυχες βόλτες σε γαλήνια τοπία μακριά από την πολυκοσμία και τους έντονους ρυθμούς, ενώ προσφέρεται και για πολλές δραστηριότητες στη φύση όπως ποδήλατο, βαρκάδα και ιππασία. Η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με τις άγριες ιτιές, τα εντυπωσιακά νούφαρα, τη μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα βουβάλια που κολυμπούν στα ήσυχα νερά της λίμνης, αλλά κι η μοναδική θέα συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς οπουδήποτε αλλού. Plus: Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και προσφέρεται ακόμη και για αυθημερόν εξορμήσεις.

Πρέσπες

Στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας, σε ένα πανέμορφο και πολύ ιδιαίτερο τοπίο, σε ένα μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, συναντά κανείς δύο λίμνες, τη Μεγάλη και τη Μικρή Πρέσπα. Η χλωρίδα και η πανίδα τους είναι μοναδική κι αυτή την περίοδο, αποκτούν μία διαφορετική ομορφιά, πιο ιδιαίτερα χρώματα, μία μοναδική λάμψη. Αν σκοπεύετε να τις επισκεφθείτε, αξίζει πραγματικά να κάνετε και μία βόλτα στα γραφικά, ακριτικά χωριουδάκια, όπου -εκτός των άλλων- θα συναντήσετε αμέτρητα μικρά εκκλησάκια και μοναστήρια που θα σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή. Must-visit αποτελεί επίσης κι ο Άγιος Αχίλλειος, το μικρό, αλλά θαυματουργό νησάκι, που αιχμαλωτίζει την καρδιά όσων το επισκέπτονται. Παλαιότερα, η Μικρή κι η Μεγάλη Πρέσπα ήταν ενωμένες, ωστόσο, σήμερα καλύπτουν μία τεράστια έκταση 300 τ.χλμ στο δυτικό τμήμα της Φλώρινας. Η Μεγάλη Πρέσπα είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη στα Βαλκάνια, ενώ η Μικρή προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar κι ένα μικρό κομμάτι της ανήκει στην Αλβανία πλέον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments