Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ: Το απόγευμα η ομιλία του στο «Βελλίδειο»

Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ: Το απόγευμα η ομιλία του στο «Βελλίδειο»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ποιες οι έξι προτεραιότητες που αναμένεται να ανακοινώσει 

Στο κτήριο της Helexpo στη ΔΕΘ έφτασε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη διοίκηση και του εργαζόμενους της Έκθεσης.

Στις 19:30, εξάλλου, αναμένεται η ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην οποία θα επικεντρωθεί στις έξι εθνικές προτεραιότητες που θεωρεί κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.

Ποιες οι έξι προτεραιότητες που αναμένεται να ανακοινώσει

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες είναι:

  • 1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.
  • 2. Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • 3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ
  • 4. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
  • 5. Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ
  • 6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments