Διεθνή

Covid-19: Πανδημία τέλος για τις ΗΠΑ

Covid-19: Πανδημία τέλος για τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τον "τερματισμό" της ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Η πανδημία έχει «τερματιστεί», αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Αμερικανός Προέδρος Τζο Μπάϊντεν αν και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων.

Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανένας δεν φοράει μάσκα, κι όλος ο κόσμος είναι σε μάλλον καλή φόρμα», είπε ο κ. Μπάιντεν στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS. «Η πανδημία τέλειωσε», ισχυρίστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο έκθεσης αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες.

Ο κ. Μπάιντεν επέμεινε στον ισχυρισμό του αλλά πρόσθεσε ότι, έχουμε ακόμη πρόβλημα με την COVID. Χρειάζεται να κάνουμε ακόμη πολλή δουλειά. Αλλά η πανδημία τέλειωσε.

Αν και ο απολογισμός σε ημερήσια βάση συγκριτικά με την έναρξη της πανδημίας, έχει μειωθεί αισθητά, παρόλα αυτά σχεδόν 400 άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Οι μολύνσεις εξακολουθούν να είναι χιλιάδες, και δεν άφησαν ανεπηρέαστη ούτε την προεδρία.

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε πάνω από δύο εβδομάδες σε απομόνωση στον Λευκό Οίκο αφού προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 δυο φορές από τον Ιούλιο. Η συζυγός του Τζιλ μολύνθηκε με τη σειρά της τον Αύγουστο. Μολαταύτα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως το γεγονός πως βίωσαν μόνο ήπια συμπτώματα δείχνει πόσο άλλαξαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παρά τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Μπάιντεν έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι ύψους 22,4 δισεκ. δολαρίων για την προετοιμασία του συστήματος υγείας ενόψει πιθανής έξαρσης των μολύνσεων το φθινόπωρο.

Ας σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα, κατέχουν  το ρεκόρ με 1,05 εκατ. θανάτους επί συνόλου 95,4 εκατ. κρουσμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments