Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αύξηση 7% των κρουσμάτων “έφερε” η νέα σχολική χρονιά

Κορωνοϊός: Αύξηση 7% των κρουσμάτων “έφερε” η νέα σχολική χρονιά
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η αύξηση καταγράφεται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών

Κατά 7% αυξήθηκα τα κρούσματα κορωνοϊού, σε παιδιά και εφήβους, σχεδόν μία εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η αύξηση καταγράφεται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Την τελευταία εβδομάδα (ISO εβδομάδα 37) παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ISO εβδομάδα 36). Η αύξηση αυτή εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών. Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 36.146 κρούσματα, 82 διασωληνωμένοι και 111 θάνατοι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments