Ελλάδα

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Δεν θα εφαρμοστούν τα αντικίνητρα

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Δεν θα εφαρμοστούν τα αντικίνητρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη σε 45 ημέρες από την λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες

Στον θεσμό του προσωπικού γιατρού για τον οποίο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφών από τους πολίτες, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (20/09) διευκρινίζοντας ότι τα αντικίνητρα δεν θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου.

«Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη σε 45 ημέρες από την λειτουργία του διαδικτυακού ιστότοπου έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού και 3.200 γιατροί είναι οι ενταγμένοι στο σύστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments