Διεθνή

Βρετανία: Νέα απεργία στα τρένα την 1η Οκτωβρίου

Βρετανία: Νέα απεργία στα τρένα την 1η Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: happyrail

Απεργία προγραμματίζουν και εργαζόμενοι σε ταχυδρομεία - λεωφορεία, την ίδια ημέρα ώστε η κινητοποίηση να συμπέσει με τ ετήσιο συνέδριο των Τόρις

 “Παραλύει” την 1η Οκτωβρίου,  ο σιδηρόδρομος της Βρετανίας καθώς οι εργαζόμενοι στο Network Rail και 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων εξήγγειλαν απεργιακή κινητοποίηση για τους μισθούς, την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας.

Το συνδικάτο RMT είπε ότι η 24ωρη απεργία έρχεται αφότου δεν έλαβε άλλες προσφορές από τον κλάδο για να καταλήξει σε διευθέτηση κατόπιν διαπραγματεύσεων.

Εργαζόμενοι σε άλλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα ταχυδρομεία και στα λεωφορεία, σχεδιάζουν επίσης απεργίες το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, για να συμπέσει με το ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας.

«Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές εντάσσονται σε ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Οκτωβρίου, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν συνεχείς επιθέσεις στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της RMT Μικ Λιντς.

«Το Καλοκαίρι Αλληλεγγύης που είδαμε θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα εάν οι εργοδότες και η κυβέρνηση συνεχίσουν να αρνούνται τις εύλογες απαιτήσεις των εργαζομένων».

Η Βρετανία γνώρισε ένα κύμα βιομηχανικών αναταραχών αυτό το καλοκαίρι σε μια σειρά βιομηχανιών, καθώς οι αυξήσεις των μισθών αποτυγχάνουν να συμβαδίσουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments