Κόσμος

Ουκρανία: Για δημοψήφισμα προσάρτησης στη Ρωσία ετοιμάζονται σε Χερσώνα και Λουχάνσκ

Ουκρανία: Για δημοψήφισμα προσάρτησης στη Ρωσία ετοιμάζονται σε Χερσώνα και Λουχάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS / Kazbek Basayev/pixabay

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» θα διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσία από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου

Οι αρχές της Χερσώνας αποφάσισαν να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη στο κανάλι του στο Telegram ο Βλαντιμίρ Σάλντο, επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής. «Έχοντας εξετάσει τις εκκλήσεις των δημόσιων οργανισμών και των κατοίκων της περιοχής, η ηγεσία της διοίκησης της Περιφέρειας Χερσώνα αποφάσισε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα δεχτεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και η περιοχή της Χερσώνας θα είναι μέρος της Ρωσίας, καθιστώντας πλήρες υποκείμενο του ενιαίου κράτους», έγραψε ο Σάλντο.

Νωρίτερα την Τρίτη, το Δημόσιο Συμβούλιο της Περιφέρειας Χερσώνας ζήτησε από τον Σάλντο να διεξαγάγει αμέσως δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία. Τα μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν ομόφωνα την έκκληση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημόσιου Συμβουλίου, Βλαντιμίρ Οβτσαρένκο, η έκκληση βασίζεται σε πολυάριθμες προτάσεις και επιθυμίες δημόσιων οργανισμών και κατοίκων της Περιφέρειας Χερσώνα. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές συντονίζονται για να οργανώσουν δημοψηφίσματα στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές για την ένωση με την Ρωσία.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» θα διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσία από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο εκπρόσωπο τον αντιπρόεδρο της τοπικής βουλής.

Τι ανέφερε το Κίεβο

Η Ουκρανία υποσχέθηκε σήμερα να «εξαλείψει» τη ρωσική «απειλή» μετά την ανακοίνωση περί διοργάνωσης δημοψηφισμάτων από τη Μόσχα για την προσάρτηση των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments