Πολιτική

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Λίγο πριν παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Άγκυρα θέλησε να στείλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σφαίρα», ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η επιλογή μας είναι να μην “τσιμπάμε” στις προκλήσεις (σ.σ.: των Τούρκων). Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι».

Για τον κ. Μητσοτάκη, είναι ιδιαίτερα ευχάριστα τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας, τα οποία δείχνουν ότι το 63% των Τούρκων πολιτών δεν αντιμετωπίζει την πατρίδα μας ως απειλή.

Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες «είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αν και δεν απέκλεισε τον διάλογο, διεμήνυσε πως όλοι ξέρουν ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα.

«Θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε. Με τις συμμαχίες που έχουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα. Από την άλλη, πρέπει να συζητάμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητάμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, χωρίς να πλακωνόμαστε».

«Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;» διερωτήθηκε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments