Αθλητισμός

Ρωσία: Εκτός Euro 2024 λόγω πολέμου

Ρωσία: Εκτός Euro 2024 λόγω πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Η Ρωσία, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, έμεινε εκτός της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024

Λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ρωσία, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, έμεινε εκτός της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 τον επόμενο μήνα στη Φρανκφούρτη, όπως ανακοίνωσαν η Ρωσική Ομοσπονδία και η UEFA.

«Η εθνική ομάδα της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει στην κλήρωση για τον προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024, που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη», ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη. « Ο λόγος πηγάζει από την απόφαση της UEFA τον Φεβρουάριο να αναστείλει τη συμμετοχή ρωσικών εθνικών ομάδων και συλλόγων στις διοργανώσεις του οργανισμού, και αυτό de facto και μέχρι νεωτέρας», προσθέτει

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις στις 24 Φεβρουαρίου, η UEFA, ο ευρωπαϊκός οργανισμός ποδοσφαίρου, και η FIFA, η διεθνής ομοσπονδία, ανακοίνωσαν από κοινού την αναστολή των ρωσικών εθνικών ομάδων και συλλόγων όλων των διοργανώσεων τους «μέχρι νεωτέρας».

Αυτή η κύρωση ίσχυε από το Euro γυναικών, στην αρχή του καλοκαιριού στην Αγγλία, όπου η Πορτογαλία αντικατέστησε τη ρωσική επιλογή, και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ανδρών στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου).

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε τον Ιούλιο την έφεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, που αμφισβήτησε αυτήν την αναστολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments