Focus

Το πρώτο super model του κόσμου Τουίγκι ξεκίνησε από βοηθός σε κομμωτήριο του Λονδίνου

Το πρώτο super model του κόσμου Τουίγκι ξεκίνησε από βοηθός σε κομμωτήριο του Λονδίνου

Πηγή Φωτογραφίας: Stern

Η Τουίγκι, εμβληματική φιγούρα της μόδας στη δεκαετία του 1960, έχει περπατήσει σε αμέτρητες πασαρέλες και πρωταγωνιστήσει σε πολλά εξώφυλλα διεθνών τίτλων

Υπήρξε η πλέον εμβληματική φιγούρα της μόδας στη δεκαετία του 1960. Με το κοντό ανδρικό της κούρεμα, τα τεράστια μάτια με τις μακριές της βλεφαρίδες και την αιθέρια σιλουέτα της, έβαλε τη δική της υπογραφή στα Swinging Sixties.

Το αληθινό της όνομα είναι Lesley Lawson. O πατέρας της εργαζόταν ως ξυλουργός και η μητέρα της ήταν εργάτρια σε εργοστάσιο. Η Twiggy φοίτησε σε γυμνάσιο θηλέων και το 1965, σε ηλικία 15 ετών, ενώ δούλευε ως βοηθός σε ένα κομμωτήριο του Λονδίνου, γνώρισε τον κομμωτή Nigel Davies (αργότερα γνωστό ως Justin de Villeneuve), ο οποίος την αποκάλεσε “Twigs” λόγω της σιλουέτας της που έμοιαζε με κλαράκι. Ο ίδιος ήταν που κούρεψε τα πλούσια μαλλιά της και την αναμόρφωσε σε icon.

Η ίδια ονειρευόταν να ανοίξει κάποια στιγμή το δικό της κομμωτήριο, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνην

Μια μέρα κάποια συντάκτρια μόδας της Daily Express που κατά τύχη μπήκε στο κομμωτήριο του Μέιφερ που δούλευε, είδε την φωτογραφία της κρεμασμένη στον τοίχο και τότε όλα άλλαξαν. Ήταν μόλις 16 ετών. Έκτοτε κατά τη διάρκεια της καριέρα της, που πλέον μετράει πέντε δεκαετίες, η Τουίγκι έκανε τα πάντα. Έγινε μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια, σχεδιάστρια. Και κυρίως έκανε τη μόδα ακόμα πιο πλούσια.

View this post on Instagram

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Σήμερα, η Τουίγκι είναι 73 ετών και από το 2012 σχεδιάζει ρούχα για την αλυσίδα Marks & Spencer και έχει επανειλημμένα βραβευτεί για τις υπηρεσίες της στη μόδα, τις τέχνες και τη φιλανθρωπία.” Όταν με ανακάλυψαν νόμιζα ότιι άρχισα να ζω μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλo. Όλα ήταν υπέροχα και τρομακτικά. Εγώ απλώς ακολούθησα την πορεία του.”

To 1967 η Τουίγκι ξεκίνησε καριέρα στο τραγούδι, κυκλοφορώντας το βραβευμένο σινγκλ, “Beautiful Dreams”.

Αποσύρθηκε επίσημα από το μόντελινγκ το 1970 για να ακολουθήσει μια καριέρα στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε στο ρομαντικό μιούζικαλ The Boy Friend (1971) , για το οποί0 κέρδισε δύο βραβεία Χρυσής Σφαίρας.

View this post on Instagram

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Το 1975 δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το Twiggy, και εμφανίστηκε στο δικό της τηλεοπτικό βαριετέ σόου με το ίδιο όνομα.

Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον Αμερικανό ηθοποιό Michael Whitney (ο οποίος πέθανε το 1983).

View this post on Instagram

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Η Twiggy ήταν υποψήφια για βραβείο Tony για τον ρόλο της στο μιούζικαλ του Broadway My One and Only (1983–84).

Το 1988 παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Leigh Lawson.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments