Πολιτική

Συρίγος: Οι Έλληνες φοιτητές σε Ρωσία και Ουκρανία έχουν τη στήριξή μας

Συρίγος: Οι Έλληνες φοιτητές σε Ρωσία και Ουκρανία έχουν τη στήριξή μας
Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει δύο καταστάσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ουκρανία και στη Ρωσία αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει δύο καταστάσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Α. Συρίγος υποστήριξε πως «για την Ουκρανία επεξεργαζόμαστε μια λύση για τους περίπου 12-14 φοιτητές που εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί βρίσκονται εκεί ή έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας. Για τους φοιτητές στη Ρωσία ως τώρα έχει υπάρξει κρούση από δυο μόνο φοιτητές. Από μια φοιτήτρια που είναι στην Οδοντιατρική στη Μόσχα και έναν φοιτητή που είναι στο πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ, που είναι στη νότια Ρωσία».

Το μείζον πρόβλημα που προβάλουν οι δυο Έλληνες φοιτητές από τη Ρωσία «είναι η αδυναμία να τους στείλουν οι γονείς τους χρήματα, διότι η Ρωσία έχει αποκοπεί από το διεθνές σύστημα μεταφοράς χρημάτων, διατραπεζικών συναλλαγών κ.λπ. Και σου λένε “από τη στιγμή που δεν μπορούν να μας στείλουν οι γονείς μας λεφτά, πώς θα ζήσουμε εμείς εδώ;”. Γι’ αυτό έχει υπάρξει συνεννόηση με το ΥΠΕΞ και αν θέλουν θα μπορέσουν οι γονείς τους να δώσουν τα χρήματα στα προξενεία και μέσω αυτού να διευθετηθεί το θέμα».

Εντούτοις, ο υφυπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία δεν είναι απελπιστική.

«Στην Ουκρανία κινδυνεύουν, μπορεί να γίνουν βομβαρδισμοί. Είναι άλλη η περίπτωση της Ρωσίας όπου δεν υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας πολεμική σύγκρουση αλλά υπάρχει μια σειρά αντικειμενικών προβλημάτων που σχετίζονται με τα μέτρα που έχει λάβει η Δύση κατά της Ρωσίας. Μέτρα που εμποδίζουν τις διατραπεζικές συναλλαγές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments