Διεθνή

Καλίν: Δεν αποκλείεται συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Πράγα

Καλίν: Δεν αποκλείεται συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Πράγα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ωστόσο αφήνει την ανάληψη των σχετικών πρωτοβουλιών στην ελληνική πλευρά και στα "βήματα" που θα κάνει

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον επόμενο μήνα στην Πράγα, άφησε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν,  Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο NTV, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ισχυρίστηκε όμως ότι ο προγραμματισμός μίας συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη… εξαρτάται από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε ο Καλίν.

«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα»  πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του στο Council on Foreign Relations στις ΗΠΑ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ» του Τουρκου πορέδρου, σημείωσε μέ έμφαση ότι ο ίδιος είναι «πάντα ανοιχτός να λύσει τα πρόβληματα με διάλογο».

«Ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μου μιλήσει. Το έχω ξανακούσει και καταλήξαμε να μιλάμε. Θα συνεχίσω να επιμένω ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αλλά δεν λύνει τις διαφορές με επιθετική συμπεριφορά και την επαναφορά αυτοκρατορικών φαντασιώσεων, αλλά και την εμπρηστική ρητορική» ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments