Οικονομία

Power Pass: Ξεκινούν πληρωμές σε χιλιάδες δικαιούχους

Power Pass: Ξεκινούν πληρωμές σε χιλιάδες δικαιούχους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έρχονται πληρωμές για χιλιάδες δικαιούχους του power pass σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Power Pass στους καταναλωτές που δικαιούνται την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Μega, υπάρχει η εικόνα ότι τη Δευτέρα θα γίνει η καταβολή του Power Pass στους δικαιούχους ενώ επέρριψε την ευθύνη της καθυστέρησης σε πάροχο που δεν είχε δώσει εγκαίρως τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων, ο υπουργός δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ γιατί δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο. «Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» προσέθεσε.

Για το επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Οικονομικών έχει αφήσει προσφάτως ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση της καταβολής για το επίδομα θέρμανσης. «Πιθανόν να χρειαστεί η επέκταση στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και μετά την 31η Δεκεμβρίου», όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας δε γενικότερα, είπε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει διαθέσει για την ενεργειακή κρίση τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη, ενώ για τον Δεκέμβριο η παρέμβαση ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του για το εάν θα συνεχιστεί η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και εάν θα υπάρξει Fuel Pass 3, απάντησε πως «δεν έχει πει κάτι ο πρωθυπουργός και σας θυμίζω ότι έχει πέσει σημαντικά η τιμή των καυσίμων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments