Focus

John Elkann: Ο χρυσός κληρονόμος της δυναστείας Ανιέλι κατασκευάζει την νέα Tesla

John Elkann: Ο χρυσός κληρονόμος της δυναστείας Ανιέλι κατασκευάζει την νέα Tesla

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter- @PFF1

John Elkann: Η οικογένεια Ανιέλι έχει επενδύσει σε περίπου 70 startups, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος κλάδων

Πιθανό είναι το σενάριο ανάδυσης μίας «νέας Tesla» μέσα από το κύμα της ενεργειακής μετάβασης της Exor, όπως τόνισε ο John Elkann, ο «χρυσός κληρονόμος» της ιταλικής οικογένειας Ανιέλι που διαχειρίζεται την εν λόγω εταιρεία επενδύσεων με έδρα την Ολλανδία.

View this post on Instagram

A post shared by John Elkann (@johnelkann2318)

Μέσω επενδύσεων σε startups, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που εστιάζουν σε «καθαρότερς» πηγές ενέργειας, ο Elkann παρατηρεί ότι «υπάρχει πολύς ενθουσιασμός στην ενεργειακή μετάβαση και δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα. Ο ίδιος τόνισε επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg: «σε κάποια στιγμή υποθέτω ότι θα έχετε μία εταιρεία τρισεκατομμυρίων που πηγάζει από εδώ».

Η οικογένεια Ανιέλι έχει επενδύσει σε περίπου 70 startups, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος κλάδων

Μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια, η Exor έχει διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της από τις παραδοσιακές επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να διακρατεί μερίδιο πλειοψηφίας στην Stellantis και τον έλεγχο της Ferrari. Πλέον, όμως εξετάζει την επέκτασή της στον τομέα της υγείας, της πολυτέλειας, αλλά και την περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο της τεχνολογίας.

«Δεδομένου ότι ο τομέας των μεταφορών έχει αρχίσει την πιο ριζική αλλαγή εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα, αρχίσαμε να εμπλεκόμαστε στον τομέα της τεχνολογίας πριν πέντε χρόνια, καθώς να συνεργαζόμαστε με τον κόσμο των venture capital», δήλωσε ο Elkann.

Ακόμη όμως και με τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της, η Exor συνεχίζει να «ποντάρει« στις μετακινήσεις. Ενδεικτικά, το 2020 επένδυσε 200 εκατ. δολάρια για την αγορά μεριδίου στην Via Transportation, η οποία ειδικεύεται στο ride sharing και δημιουργεί λογισμικό για συστήματα μεταφοράς, ώστε να τους επιτρέπει να παρέχουν εναλλακτικές σε υπηρεσίες διαδρομών.

Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια Ανιέλι ουσιαστικά «διασφάλισε» το ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, καθώς η Stellantis το μετέτρεψε σε κέντρο κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής έκδοσης του Fiat 500.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments