Οδηγός

Μιχαηλίδου για επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα τη λάβουν τα Χριστούγεννα

Μιχαηλίδου για επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα τη λάβουν τα Χριστούγεννα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Για την επιταγή ακρίβειας που θα λάβουν διάφορες κοινωνικές ομάδες τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας

Για την επιταγή ακρίβειας που θα λάβουν διάφορες κοινωνικές ομάδες τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Το επίδομα που θα καταβληθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα λάβουν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάτω από 800 ευρώ το μήνα, οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι, άτομα με κάθε μορφής αναπηρία και όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, θα λάβουν ενάμιση επίδομα, ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1. Το ποσό του έκτακτου επιδόματος θα ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Επιταγή ακρίβειας: Νέοι δικαιούχοι για τα 250 ευρώ

Νέους δικαιούχους για την επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, άνεργους του ΟΑΕΔ και συνταξιούχους φέρνουν οι αλλαγές στα κριτήρια την ώρα που η πληρωμή αναμένεται νωρίτερα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σε περισσότερους δικαιούχους πρόκειται να δοθεί φέτος η επιταγή ακρίβειας καθώς αυξήθηκαν τα εισοδηματικά όρια σύμφωνα με τα οποία θα υπολογιστεί το επίδομα. Ειδικότερα, η επιταγή ακρίβειας που αναμένεται να πληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου θα πιστωθεί με βάση και τα εισοδήματα από άλλες πηγές.

Για τον προσωπικό βοηθό

Ο θεσμός του προσωπικού βοηθού ξεκινά άμεσα, με την πλατφόρμα των αιτήσεων να έχει δεχθεί 2000 πολίτες, οι οποίοι θα εξεταστούν από Επιτροπή που θα πάει στο χώρο τους.

Όσο για τους ίδιους τους προσωπικούς βοηθούς, για τις θέσεις των οποίων έχουν γίνει επίσης 2000 αιτήσεις, η υφυπουργός εξήγησε ότι, «δεν χρειάζεται εξειδίκευση. Περνούν όμως δύο φίλτρα. Το ένα είναι το λευκό ποινικό μητρώο. Δεύτερο μια εκπαίδευση που περνούν». Οι ωφελούμενοι, από πλευράς τους, μπορούν να αλλάξουν τον προσωπικό βοηθό, αν δεν τους κάνει. Όσοι εργάζονταν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μπορούν να υπαχθούν στον «Προσωπικό βοηθό», κάνοντας τη σχετική αίτηση.

Η κάρτα αναπηρίας θα είναι διαθέσιμη στο wallet μισού εκατομμυρίων πολιτών τις επόμενες ημέρες. Σε αυτές δεν θα υπάρχει το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο θα είναι κατηγοριοποιημένο με τρία χρώματα.

Τέλος, ερωτηθείσα για τα σχολικά γεύματα η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι, «μέσα σε δέκα μέρες θα τα έχουμε στα σχολεία. Το 40% των δημοτικών σχολείων θα έχει σχολικά γεύματα. Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments