Κόσμος

Ιταλία: “Στοπ” στη ροή φυσικού αερίου από τη Gazprom έως τις 4 Οκτωβρίου

Ιταλία: “Στοπ” στη ροή φυσικού αερίου από τη Gazprom έως τις 4 Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Gas and Money

Για μία ακόμα φορά, ο ρωσικός κολοσσός επικαλείται γραφειοκρατικούς λόγους. Ρίχνει την ευθύνη στην άρνηση του αυστριακού διαχειριστή να επιβεβαιώσει τις άδειες μεταφοράς του αερίου

Η ιταλική Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παραλάβει φυσικό αέριο από την ρωσική Gazprom ούτε αύριο και ότι η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει η ίδια μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η Gazprom δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να μεταφέρει αέριο προς την Ιταλία μέσω της Αυστρίας.

Για μία ακόμα φορά, ο ρωσικός κολοσσός επικαλείται γραφειοκρατικούς λόγους. Ρίχνει την ευθύνη στην άρνηση του αυστριακού διαχειριστή να επιβεβαιώσει τις άδειες μεταφοράς του αερίου. Μια απόφαση που συνδέεται με την αλλαγή των ρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η του Οκτώβρη.

Από την άλλη, ο αυστριακός ρυθμιστής απαντά ότι οι ρυθμίσεις αυτές ήταν γνωστές σε όλους τους παράγοντες της αγοράς εδώ και μήνες και ζητεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να τηρήσουν τις συμφωνίες.

Πριν από την έναρξη του πολέμου, το 45% των εισαγωγών αερίου της Ιταλίας προερχόταν από τη Ρωσία. Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 25% από τον Ιούνιο, με τη χώρα να έχει ήδη αναζητήσει εναλλακτικούς προμηθευτές, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments