Οδηγός

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ προγράμματα: Τελευταία ευκαιρία αιτήσεων για 300 προσλήψεις με μισθό 550 ευρώ

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ προγράμματα: Τελευταία ευκαιρία αιτήσεων για 300 προσλήψεις με μισθό 550 ευρώ
Προθεσμία μέχρι σήμερα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 23:59, έχουν οι ενδιαφερόμενοι

Προθεσμία μέχρι σήμερα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 23:59, έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν αίτηση για μία από τις 300 θέσεις εργασίας προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που «τρέχει» για 2.000 ανέργους άνω των 30 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους της ΔΥΠΑ.

Ποιοι πληρώνονται από την ΔΥΠΑ (τ.ΟΑΕΔ) έως την Παρασκευή

Συνολικά 75,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 128.500 περίπου δικαιούχους κατά την εβδομάδα 3-7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ανάμεσα στα επιδόματα που θα καταβληθούν ξεχωρίζουν τα επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), επιδοτούμενη άδεια μητρότητας, προγράμματα απασχόλησης ανέργων κ.α.

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

• 13,2 εκατ. ευρώ σε 41.404 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας) • 15,2 εκατ. ευρώ σε 600 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ • 348. 810 ευρώ σε 494 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 28 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων • 18 εκατ. ευρώ σε 15.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments