Οδηγός

ΟΒΑ 2022: Παράταση για 1.223 προσλήψεις σε Στρατό, Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό

ΟΒΑ 2022: Παράταση για 1.223 προσλήψεις σε Στρατό, Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για 1223 προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για 1223 προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) προχώρησε το ΓΕΕΘΑ.

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων ΟΒΑ, που κανονικά έληγε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, στους τρείς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων παρατείνεται έως 14 Οκτωβρίου 2022. Σημειώνεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει ανακοινώσει αύξηση των θέσεων  (αρχική προκήρυξη: 200 θέσεις – τροποποίηση: επιπλέον 33 θέσεις) Οπλιτών και εφέδρων. Έτσι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται στις 1.223 θέσεις για νέα στελέχη. Η σύμβαση των 1223 νέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι για 3 συν 3 χρόνια.

Έχουν ήδη δημοσιευθεί τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Ειδικότερα, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη οι θέσεις κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

  • 755 θέσεις  οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Όπλα – Σώματα και Ειδικές Δυνάμεις)
  • 233 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
  • 235  θέσεις οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΝ)

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τους ενδιαφερόμενους οπλίτες ή έφεδρους που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα και ενδιαφέρονται για ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, αναμένεται να τροποποιηθεί και τα υπόλοιπα Σώματα. Όσες αιτήσεις πάντως υποβληθούν μετά από αυτήν την οριστική ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments