Διεθνή

ΗΠΑ: Καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζει χρήση πυρηνικών

ΗΠΑ: Καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζει χρήση πυρηνικών

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις/απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα των πυρηνικών όπλων (…) αλλά θέλω να δηλώσω ότι δεν έχουμε δει κάποιον λόγο προκειμένου να προσαρμόσουμε την πυρηνική μας στάση, ούτε έχουμε κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει άμεσα χρήση πυρηνικών όπλων», είπε η Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.

Απορρίπτει το Κρεμλίνο την “πυρηνική ρητορική της Δύσης”

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θέλει να συμμετάσχει στην «πυρηνική ρητορική» που διαδίδεται από τη Δύση, αφού η βρετανική εφημερίδα Times ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ είχε προειδοποιήσει τα μέλη του Πούτιν να δοκιμάσουν ένα ατομικό όπλο στα σύνορα της Ουκρανίας.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τα στρατηγικά λάθη του Πούτιν έχουν βλάψει τη Ρωσία και τον έχουν αφήσει σε παγκόσμια απομόνωση.

«Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές ότι η σειρά των στρατηγικών του λαθών πρέπει να σταματήσει», είπε. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς στην υπεράσπιση της πατρίδας τους και να υπερασπιζόμαστε τους διεθνείς κανόνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments