Διεθνή

Telegraph: Η Ρωσία στέλνει τρένο με πυρηνικά στο μέτωπο της Ουκρανίας

Telegraph: Η Ρωσία στέλνει τρένο με πυρηνικά στο μέτωπο της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: samaaenglish.jpg

Σύμφωνα με ειδικό το τρένο μεταφέρει εξοπλισμό σε μονάδα αρμόδια για πυρηνικά βλήματα, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη διανομή τους

Εντείνεται ο φόβος για τη χρήση πυρηνικών από το Κρεμλίνο, με τη Δύση να προειδοποιεί πως θα «υπάρξουν καταστροφικές επιπτώσεις» σε περίπτωση που ο Βλαντιμίρ Πούτιν πατήσει το «κουμπί».

«Μήνυμα» από το καθεστώς του Κρεμλίνου προς τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το Κίεβο ενδέχεται, σύμφωνα με ειδικό, να αποτελούν οι εικόνες αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό πάνω σε τρένο.

Στις εικόνες διακρίνεται, ειδικότερα, ένα τρένο να κινείται στην κεντρική Ρωσία, φορτωμένο με οχήματα και εξοπλισμό, με κατεύθυνση προς την Ουκρανία. Η μετακίνηση εντοπίστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τον αναλυτή θεμάτων άμυνας και διευθυντή της στρατιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας Rochan στην Πολωνία, Κόνραντ Μούζικα, το τρένο συνδέεται με την 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που διαχειρίζεται δεκάδες αποθήκες πυρηνικών όπλων.

«Το τρένο μεταφέρει εξοπλισμό για τη 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Η μονάδα αυτή είναι αρμόδια για πυρηνικά βλήματα, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη διανομή τους», είπε.

Αν και σύμφωνα με τον ειδικό το βίντεο δεν συνιστά απόδειξη «προετοιμασίας» για πλήγματα με πυρηνικά, ο ίδιος εξήγησε ότι έρχεται στο φως μετά τις προειδοποιήσεις της Ουκρανίας για τον «πολύ υψηλό» κίνδυνο να χρησιμοποιήσει η Ρωσία τακτικά πυρηνικά όπλα. «Μπορεί να είναι μια μορφή μηνύματος στη Δύση ότι η Μόσχα το κλιμακώνει», είπε ο Μούζικα αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρηνικές απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο αναλυτής εκτιμά ότι η Ρωσία πιθανώς να μετακινεί τον οπλισμό αυτό ενόψει ασκήσεων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεών της (RSVN), την κύρια μονάδα πυρηνικής αποτροπής της Μόσχας. «Οι δυνάμεις RVSN της Ρωσίας συνήθως προχωρούν σε εκτεταμένες ασκήσεις την περίοδο του φθινοπώρου», είπε ο Μούζικα.

«Η Ρωσία ίσως διεξάγει ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής Grom («κεραυνός») τον Οκτώβριο, άρα το τρένο αυτό μπορεί να εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας».

Εν τω μεταξύ, το NATO έχει προειδοποιήσει τα μέλη του ότι η Ρωσία πιθανόν θα δοκιμάσει την τορπίλη «Ποσειδώνας» η οποία μπορεί να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή. Η δοκιμή πιθανόν θα γίνει σε θάλασσα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Ο Telegraph, σημειώνει τέλος, ότι οι κινήσεις της Ρωσίας δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι «όλο και πιο απελπισμένος έπειτα από μια σειρά ντροπιαστικές ήττες στο πεδίο της μάχης» στη δυτική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments