Διεθνή

Πετρέους: «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα καταστρέψουν τη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

Πετρέους: «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα καταστρέψουν τη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

Πηγή Φωτογραφίας: abcnews

Ο πρώην διοικητής της CIΑ τόνισε ότι αν και η Ουκρανία δεν είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Βορειοατλαντική Συμμαχία δύνανται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο απάντησης

Την προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα καταστρέψουν τη Ρωσία, εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την Ουκρανία, απηύθυνε πρώην διοικητής της CIA.

Ο Ντέιβιντ Πετρέους σε εκπομπή του ABC δήλωσε ότι οι απειλές που διατυπώνονται από τον Πούτιν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν και πως ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε απόγνωση όσο η πραγματικότητα του πολέμου ειναι μη αναστρέψιμη.

Ο πρώην διοικητής της CIΑ τόνισε ότι αν και η Ουκρανία δεν είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Βορειοατλαντική Συμμαχία δύνανται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο απάντησης.

«Μια επίθεση με πυρηνικά είναι τρομακτική. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» σημείωσε ο Πετρέους.

«Ο Ζελένσκι και η Ουκρανία έχουν κινητοποιηθεί πολύ καλύτερα από τη Ρωσία», τόνισε ακόμη ο πρώην διοικητής της CIA. «Η Ουκρανία έχει στρατολογήσει, εκπαιδεύσει, εξοπλίσει, οργανώσει και απασχολήσει καλύτερα δυνάμεις από τη Ρωσία».

«Καμία επιστράτευση, προσάρτηση και πυρηνική απειλή δεν μπορεί να βγάλει τον Πούτιν από τη δυσμενή πολεμική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει» συμπλήρωσε ο Πετρέους.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, όπως έχει πει ο πρόεδρος Ζελένσκι» τόνισε ακόμη.

Επεσήμανε, δε, ότι η Ρωσία «έχει πληγεί από χίλιες κυρώσεις ως τιμωρία στην προσάρτηση, κάτι που δείχνει ότι οι απαντήσεις της Δύσης δεν έχουν εξαντληθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments