Διεθνή

Ζελένσκι: “Ναι” στον διάλογο με τη Ρωσία, αλλά με άλλον πρόεδρο”

Ζελένσκι: “Ναι” στον διάλογο με τη Ρωσία, αλλά με άλλον πρόεδρο”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ουκρανός πρόεδρος απορρίπτει τον όποιο διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο, αφήνει ωστόσο ανοιχτή την πόρτα των συνομιλιών με τη Ρωσία

Διάταγμα με το οποίο κηρύσσει επισήμως ως “αδύνατη” οποιαδήποτε προοπτική συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτή την πόρτα συνομιλιών με τη Ρωσία.

Το διάταγμα επισημοποίησε τα σχόλια του Ζελένσκι την Παρασκευή, αφού ο Ρώσος πρόεδρος ανακήρυξε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ως μέρος της Ρωσίας, σε αυτό που το Κίεβο και η Δύση χαρακτήρισαν φάρσα και παρανομία.

“Αυτός (ο Πούτιν) δεν ξέρει τι είναι αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Επομένως, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία, αλλά με έναν άλλο πρόεδρο της Ρωσίας”, είπε ο Ζελένσκι την Παρασκευή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διαρρήξει τις ρωσικές άμυνες στα νότια της χώρας και επέκτειναν μια ταχεία επίθεση στα ανατολικά, ανακαταλαμβάνοντας εδάφη σε περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Πούτιν, ο οποίος κλείνει τα 70 αυτή την εβδομάδα, κυριαρχεί στο πολιτικό τοπίο της Ρωσίας για περισσότερες από δύο δεκαετίες και θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα άλλες δύο φορές στο πλαίσιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων των οποίων προήδρευσε, παραμένοντας ενδεχομένως στην εξουσία μέχρι το 2036.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments