Nέα της αγοράς

Μασκ: Οι 4 προτάσεις του για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μασκ: Οι 4 προτάσεις του για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: The Wrap

Μασκ: Πολύ μακριά από τις θέσεις του Κιέβου, αρκετά πιο κοντά στην οπτική της Μόσχας

Τέσσερις «προτάσεις» για άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία καταθέτει μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Ίλον Μασκ.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη θέτει μάλιστα τις εν λόγω προτάσεις σε διαδικτυακό… δημοψήφισμα, με το «αποτέλεσμα» τα πρώτα λεπτά μετά την ανάρτηση να είναι υπέρ των θέσεών του.

Συγκειρμένα, ο CEO της Tesla προτείνει:

Επανάληψη των εκλογών στις ανεξαρτητοποιηθείσες (σ.σ., προσαρτηθείσες στη Ρωσία) επαρχίες υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και αποχώρηση της Ρωσίας εάν αυτό αποφασίσουν οι κάτοικοι. Η Κριμαία (να αποτελέσει) επισήμως τμήμα της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 «μέχρι το λάθος του Χρουστσιώφ (σ.σ., ο Σοβιετικός ηγέτης είχε δωρίσει τη χερσόνησο στην Ουκρανία το 1954). Να εξασφαλιστεί η παροχή νερού στην Κριμαία Η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη

Σε νεότερη ανάρτηση – σχόλιο ο Μασκ προσθέτει ότι «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα (του πολέμου) στο τέλος», όμως «αποτελεί ερώτημα πόσοι θα πεθάνουν ως τότε».

Σημειώνεται ότι υπέρ της ουδετερότητας της Ουκρανίας τάχθηκε προσφάτως σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Lancet κατά του Covid-19 και γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής Τζέφρι Σακς.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πρέπει να τερματιστεί αμέσως μέσω διαπραγματεύσεων, κυρίως με το ΝΑΤΟ να συμφωνεί να μην επεκταθεί στην Ουκρανία, τη Ρωσία να συμφωνεί να σταματήσει τον πόλεμο και με την άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία. Αυτό με τη σειρά του θα επανεκκινήσει τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αυτή η σύγκρουση οφείλεται κυρίως στην εσφαλμένη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων άλλων χωρών να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – και στη Γεωργία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σακς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments