Πολιτισμός

Το Άμστερνταμ κοσμεί ο ουρανοξύστης με τις οδοντωτές κορυφές

Το Άμστερνταμ κοσμεί ο ουρανοξύστης με τις οδοντωτές κορυφές

Πηγή Φωτογραφίας: courtesy of EDGE

Το εντυπωσιακό κτίριο εγκαινιάστηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ένας ουρανοξύστης με τρεις οδοντωτές κορυφές που μοιάζει με βουνό και ονομάζεται Valley εγκαινιάστηκε επίσημα στις 16 Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Οι τρεις πύργοι του ουρανοξύστη, που διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από κατοικίες ιδιαίτερου σχεδιασμού, είναι καλυμμένοι με πράσινο και υψώνονται 67, 81 και 100 μέτρα αντίστοιχα πάνω από την πόλη.

Μια «πράσινη κοιλάδα» ελίσσεται ανάμεσα στα τρία κτίρια, ξεκινώντας από το τέταρτο και πέμπτο επίπεδο, ενώ δύο εξωτερικές σκάλες παρέχουν δημόσια πρόσβαση σε αυτή την αστική όαση.

Το κτίριο των 75.000 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε από το ολλανδικό στούντιο MVRDV και χτίστηκε στην περιοχή Zuidas του Άμστερνταμ, μια περιοχή στην οποία η πλειονότητα των κτιρίων είναι γραφεία και επαγγελματικοί χώροι. Ο Valley περιλαμβάνει 200 διαμερίσματα μαζί με γραφεία και εστιατόρια. Διαθέτει 370 χώρους φύτευσης κατανεμημένους σε 27 ορόφους στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν περίπου 13.500 φυτά.

«Αυτό το τμήμα του Άμστερνταμ μετατρέπεται από μια αποκλειστικά επιχειρηματική περιοχή σε ένα πιο δυναμικό σημείο της πόλης, με κατοικίες και διάφορες εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Reinier van Dantzig, δημοτικός σύμβουλος για τη στέγαση και την ανάπτυξη του δήμου του Άμστερνταμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments