Focus

Cary Grant: Η σκληρή ζωή του μεταφέρεται στην οθόνη του σινεμά

Cary Grant: Η σκληρή ζωή του μεταφέρεται στην οθόνη του σινεμά

Πηγή Φωτογραφίας: The Rake

Cary Grant: Η ταινία "Archie" αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, που συνέδεσε το όνομά του με το παλιό, καλό Hollywood. Ένας ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε σε αμέτρητες επιτυχίες και λατρεύτηκε από το κοινό. Ο Cary Grant, έγραψε τη δική του ιστορία και κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο χώρο του θεάματος και του κινηματογράφου. Τώρα, η ζωή του γίνεται ταινία και το κοινό θα έχει -επιτέλους- την ευκαιρία να μάθει όλα όσα έκανε, όσα προσέφερε. Το Archie αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και το κοινό μετράει -ήδη- αντίστροφα, με φόντο την ανακοίνωση της πρεμιέρας της ταινίας.

View this post on Instagram

A post shared by Cary Grant (@carygrant)

Ένας ζογκλέρ, που εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους stars του Hollywood. Αυτός ήταν ο Cary Grant ή αλλιώς Archibald Alexander Leach, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα

Ο Αμερικανός ηθοποιός γεννήθηκε το 1904 στο Μπρίστολ της νότιας Αγγλίας και τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν ιδιαίτερα, καθώς η μητέρα του όταν ήταν μόλις 9 ετών νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπως ιδιαίτερες ήταν κι επαγγελματικές επιλογές του. Αρχικά, ξεκίνησε ως ζογκλέρ κι αποτέλεσε μέρος ενός θιάσου κωμωδίας, ωστόσο, πολύ σύντομα ανακάλυψε τη μεγάλη του αγάπη για την υποκριτική. Μετά από ένα δοκιμαστικό γύρισμα στην Paramount Pictures, υπέγραψε ένα πενταετές συμβόλαιο με αρχικό μισθό 450 δολάρια την εβδομάδα, υιοθετώντας το επίθετο Grant και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα… Είχε απίστευτο ταλέντο και κατά γενική ομολογία, ήταν γεννημένος γι’ αυτήν. Η καριέρα κι η ζωή του περιλαμβάνουν αμέτρητες μεγάλες στιγμές. Οι ερμηνείες του άφησαν εποχή κι η κληρονομιά του είναι τεράστια. Κέρδισε πολλά βραβεία, πήρε Oscar το 1970 για τη συνολική του προσφορά στην 7η τέχνη, ενώ τιμήθηκε και με το «Kennedy Center Honors». Οι ρόλοι του στο «North by Northwest» και το «The Philadelphia Story» άφησαν εποχή και κατάφερε αμέσως να κερδίσει μία θέση στην καρδιά του κοινού, ενώ κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του, έπαιξε σε περισσότερες από 75 ταινίες.

View this post on Instagram

A post shared by Cary Grant (@carygrant)

Ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής και δημιούργησε μία σειρά από ταινίες, ενώ πήρε θέση και στα διοικητικά συμβούλια των «Academy of Magical Arts», «Hollywood Park» και «Western Airlines». Στον επαγγελματικό τομέα, όλα κυλούσαν πάντοτε ομαλά, ωστόσο, δε συνέβαινε -σχεδόν ποτέ- το ίδιο και στην προσωπική του ζωή. Ήταν ένας άνθρωπος που πάλευε με τους δικούς του δαίμονες, με πολλές εξαρτήσεις, με τον ίδιο του τον εαυτό. Υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με την σεξουαλικότητά του, έκανε 5 γάμους και πήρε τέσσερα διαζύγια, ενώ η σχέση με τη μητέρα του πέρασε από πολλά διαφορετικά στάδια. Δεν ήταν μία ομαλή σχέση κι αυτό, ήταν κάτι που επηρέασε σημαντικά την μετέπειτα πορεία του. Η πρώτη του σύζυγος, είχε υποστηρίξει πως τον χώρισε γιατί τη χτυπούσε, ενώ η τέταρτη αποκάλυψε πως την ανάγκαζε να κάνει χρήση LSD. Τελικά, έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου 1986 σε ηλικία 82 ετών, αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία κληρονομιά.

Ο διάσημος ηθοποιός, είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται και το κοινό τον λάτρεψε

Ήταν ο απόλυτος γόης της χρυσής εποχής του Hollywood και τώρα, έφτασε η στιγμή να μάθουν την ιστορία του κι οι νεότεροι, που δεν είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν μέχρι σήμερα. Η ταινία για τη ζωή του Βρετανού ηθοποιού, έχει τίτλο Archie κι αποτελεί μία αναδρομή σε όλη τη ζωή του. Από τα πρώτα του βήματα και τη νεανική του ηλικία, μέχρι και τις μεγάλες του επιτυχίες και τις iconic ταινίες του. Παράλληλα, κάνει focus στο γάμο του με την ηθοποιό, Dyan Cannon, με την οποία απέκτησε μία κόρη και φυσικά, άπαντες περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα. Ο Jason Isaacs, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία Harry Potter, θα είναι αυτός που θα ενσαρκώσει τον σπουδαίο ηθοποιό και στις πρώτες του δηλώσεις, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του γι’ αυτό: «Υπήρχε μόνο ένας Cary Grant και δε θα ήμουν πότε τόσο ανόητος για να προσπαθήσω να τον μιμηθώ. Ο Archie Leach, από την άλλη, δε θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τον χαρακτήρα που εφηύρε για να σώσει τον εαυτό του».

View this post on Instagram

A post shared by Cary Grant (@carygrant)

Στο cast ανήκουν επίσης οι Harriet Walter, Laura Aikman, Dainton Anderson, Calm Lynch, Oaklee Pendergast, Kara Tointon, Henry Lloyd-Hughes, Ian Paulson-Davies, Ian McNeice, Jason Watkins, Lisa Faulkner και Niam Cusack, ενώ μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένα η ημερομηνία της πρεμιέρας, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, έκαναν λόγο για έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο, που είδε τη ζωή του να αλλάζει σημαντικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν ικανός να τη διαχειριστεί. Πέρασε πολλά, έχασε τον έλεγχο και προσπάθησε να τον ανακτήσει, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Cary Grant έφυγε από τη ζωή από εγκεφαλική αιμορραγία, στις 29 Νοεμβρίου του 1986 και κάπως έτσι, μπήκε ο επίλογος σε μία πολυτάραχη ζωή. Το Archie, έρχεται για να μας μάθει όλα όσα δε γνωρίζαμε γι’ αυτόν και πλέον, άπαντες περιμένουν την πρεμιέρα με πολύ μεγάλη ανυπομονησία…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments