Διεθνή

Ιρλανδία: Δέκα οι νεκροί, ανάμεσά τους 3 ανήλικοι, από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Ιρλανδία: Δέκα οι νεκροί, ανάμεσά τους 3 ανήλικοι, από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Οκτώ άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας με σοβαρά τραύματα που μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο Δουβλίνο

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι και ένα μικρότερο κορίτσι, σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στην ιρλανδική κομητεία Donegal, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο, προσθέτοντας ότι το περιστατικό φαίνεται να είναι ” τραγικό ατύχημα».

Η αστυνομία είπε ότι δεν αναμένονται άλλα θύματα από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (14:00 GMT) την Παρασκευή στο πρατήριο βενζίνης Applegreen στα περίχωρα του χωριού Κρίσλα.

Στους νεκρούς, που ήταν όλοι από την περιοχή, περιλαμβάνονται επίσης τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Οκτώ άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας με σοβαρά τραύματα που μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο Δουβλίνο.

Φωτογραφίες από το σημείο έδειξαν μια διώροφη πολυκατοικία πάνω από το κατάστημα του πρατηρίου υγρών καυσίμων με τοίχους εκσφενδονισμένους και μερικώς κατεστραμμένη οροφή και συντρίμμια διάσπαρτα στον προαύλιο χώρο όπου ήταν σταθμευμένα πολλά αυτοκίνητα.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Micheál Martin είπε ότι το περιστατικό ήταν μια ανείπωτη τραγωδία για μια μικρή κοινότητα μόλις μερικών εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο τοπικός βουλευτής του Σιν Φέιν, Πιρς Ντόχερτι, δήλωσε στο σημείο την Παρασκευή ότι η «τεράστια έκρηξη» ακούστηκε από μίλια τριγύρω.

Ο Μπέρναρντ Ντόχερτι, ο οποίος ζει κοντά και γνώριζε όλα τα θύματα εκτός από ένα, είπε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE ότι αυτός και άλλοι άρχισαν να καθαρίζουν ερείπια με τρακτέρ και ρυμουλκούμενα προτού η Ιρλανδική Ακτοφυλακή και μια ομάδα ειδικών διάσωσης από την κοντινή Βόρεια Ιρλανδία ενταχθούν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο. .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments