Nέα της αγοράς

Άκης Τσελέντης: Μετά τον σεισμό έχουν τραβηχτεί τα νερά στον Κορινθιακό

Άκης Τσελέντης: Μετά τον σεισμό έχουν τραβηχτεί τα νερά στον Κορινθιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Pelop.gr- Αρχείου

«Μας προβληματίζει ότι στην περιοχή δεν έχουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία» αναφέρει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης που ωστόσο συνιστά ψυχραιμία καθώς όπως λέει ο σεισμός στον Κορινθιακό δεν δείχνει να έχει επηρεάσει τα μεγάλα ρήγματα των Αλκυονίδων

Η ασθενής μετασεισμική ακολουθία έπειτα από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον Κορινθιακό, προβληματίζει τους επιστήμονες, που θα περίμεναν μια πιο έντονη ακολουθία. «Με προβληματίζει γιατί από προχθές που έγινε ο σεισμός δεν έχουμε καταγράψει κανένα μετασεισμό, ο μοναδικός που έγινε ήταν μεγέθους 2 ρίχτερ, και η ακολουθία είχε πολύ λίγους μετασεισμούς. Θα έπρεπε να έχουμε και 2,5 ρίχτερ και 3 και 4» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τσελέντης ωστόσο αναφέρθηκε και στα μεγάλα ρήγματα των Αλκυονίδων, και την ενέργεια που έχει μαζευτεί στην περιοχή, σημειώνοντας ωστόσο πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν φάνηκε να τα ενεργοποιεί. . «Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο Κορινθιακός είναι μία περιοχή που έχει πολλά ρήγματα. Στο ανατολικό κομμάτι είναι οι Αλκυονίδες. Δεν είδαμε όμως μετατόπιση σε αυτό το ρήγμα. Οι Αλκυονίδες ωστόσο έχουν μαζέψει πολλή ενέργεια» είπε και συμπλήρωσε: «Πολλοί μου είπαν ότι τον κατάλαβαν και στην Αθήνα. Εγώ ήμουν στην Πάτρα και δεν κατάλαβα τίποτα. Αυτό γιατί το ρήγμα έχει μία κατεύθυνση δύση – ανατολή, προς τα κάτω και δεξιά, γι’ αυτό υπήρξε ενίσχυση προς την πλευρά της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδος. Μετά από μέρες μπορούμε να δούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι, πιστεύω σε 2 μέρες μπορεί να ξέρουμε. Η περιοχή του Κορινθιακού έχει μαζέψει πολλή ενέργεια. Υπάρχει μία ανησυχία για τις Αλκυονίδες, γιατί δε έχουμε κάποια ακολουθία έως τώρα εκεί στο σημείο. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχουμε για κάτι τώρα, θέλει προσοχή η περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments