Διεθνή

Πούτιν: Όχι νέα μαζικά πλήγματα, στο άμεσο μέλλον

Πούτιν: Όχι νέα μαζικά πλήγματα, στο άμεσο μέλλον

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία «δεν έχει στόχο να καταστρέψει την Ουκρανία»

Η σημερινή είναι μία ημέρα δηλώσεων για τον Β. Πούτιν, που δεν χαρακτηρίζονται από έναν υψηλό βαθμό εννοιολογικής ευκρίνειας και οι οποίες δεν στερούνται πλήρως αντιφάσεων. Επειδή, όμως, το πρώτο ζητούμενο σε έναν πόλεμο είναι η ειρήνη, συγκρατείται η αναφορά του για τη διακοπή μαζικών χτυπημάτων και επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας, στο άμεσο μέλλον.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν σχεδιάζει νέα «άμεσα» και «μαζικά χτυπήματα» στην Ουκρανία, ούτε να επεκτείνει την κινητοποίηση που διέταξε πριν από τρεις εβδομάδες για να αντιμετωπίσει τις αποτυχίες του στρατού του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από την σύνοδο κορυφής στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία «δεν έχει στόχο να καταστρέψει την Ουκρανία»,

«Στο άμεσο μέλλον, δεν υπάρχει ανάγκη για μαζικά πλήγματα. Επί του παρόντος, υπάρχουν άλλοι στόχοι. Προς το παρόν, μετά θα δούμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αυταρχίας του Κρεμλίνου, διαβεβαιώνοντας, την ίδια στιγμή, ότι η Ρωσία έπραξε «ακριβώς σωστά» στην Ουκρανία.

«Όλα σωστά» για το συμφέρον της Ρωσίας

«Δεν είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει τώρα, αλλά (αν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου), θα ήμασταν στην ίδια κατάσταση λίγο αργότερα, απλώς οι συνθήκες θα ήταν χειρότερες για εμάς. Επομένως, κάνουμε τα πάντα σωστά».

Επισημαίνεται, στο σημείο αυτό, ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μαζικούς βομβαρδισμούς σε πόλεις της Ουκρανίας τη Δευτέρα, καταστρέφοντας τόσο την ηλεκτρική υποδομή όσο και κατοικημένες περιοχές ή ακόμη και μια παιδική χαρά στο Κίεβο. Αυτά τα χτυπήματα ήρθαν δύο ημέρες μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα της Κριμαίας, μια βασική υποδομή, την οποία ο Β. Πούτιν απέδωσε στην ουκρανική μυστική υπηρεσία.

Όχι σε νέα επιστράτευση

Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι δεν προβλέπει νέο κύμα κινητοποίησης Ρώσων στον στρατό και, παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο σημερινός είχε βιώσει αποτυχίες. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πούτιν, έγινε μερική επιστράτευση, με τον έναν στους τρεις να λιποτακτεί. Κλήθηκαν τριακόσιες χιλιάδες Ρώσοι, αλλά προσήλθαν περίπου διακόσιες είκοσι χιλιάδες από αυτούς, εκ των οποίων οι δεκαέξι χιλιάδες βρίσκονται ήδη  σε «μονάδες που εμπλέκονται στη μάχη».

«Δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα άλλο. Δεν έχουν γίνει άλλες προτάσεις από το Υπουργείο Άμυνας και δεν βλέπω την ανάγκη για αυτές στο άμεσο μέλλον», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι προβλέπει το τέλος της επιστράτευσης «σε περίπου δύο εβδομάδες»

«Η γραμμή του μετώπου έχει μήκος 1100 χλμ. Επομένως είναι σχεδόν αδύνατο να την κρατήσουν αποκλειστικά στρατεύματα που αποτελούνται από στρατιώτες με σύμβαση», δικαιολόγησε σχετικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι είναι «ανοιχτός» σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο και σε μεσολάβηση χωρών όπως είναι η Τουρκία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικρίνοντας το Κίεβο για την άρνησή του να ξεκινήσει συνομιλίες μαζί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments