Διεθνή

Η Β. Μακεδονία απαγορεύει τη χρήση εθνικιστικών ονομασιών  

Η Β. Μακεδονία απαγορεύει τη χρήση εθνικιστικών ονομασιών   

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου (investmentmonitor/balkanweb)

Σύμφωνα με τις νομοθετικές αλλαγές, εάν ένας σύλλογος θέλει να διατηρήσει το όνομα ενός ιστορικού προσώπου, πρέπει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Δικαιοσύνης

Πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα εγγραφούν στη Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν ονόματα, ψευδώνυμα ή συντομογραφίες προσώπων που έχουν οποιαδήποτε σχέση με φυλετική, εθνική, θρησκευτική μισαλλοδοξία, μίσος, γενοκτονία, εξτρεμισμό, εξάπλωση ή υποστήριξη του φασισμού, του ναζισμού και του εθνικοσοσιαλισμού.

Αυτό αναφέρεται στις τροπολογίες του νόμου για την εγγραφή πολιτιστικών συλλόγων και άλλων οργανισμών, καθώς η ισχύουσα λύση δεν προέβλεπε τέτοια κριτήρια, για τα οποία πλέον υπάρχει συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων στη Συνέλευση της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις νομοθετικές αλλαγές, εάν ένας σύλλογος θέλει να διατηρήσει το όνομα ενός ιστορικού προσώπου, πρέπει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οργανισμοί και σύλλογοι θα πρέπει να εναρμονίσουν τα ονόματα και τους τίτλους τους με τον νόμο αυτό εντός τριών μηνών και, εάν δεν το πράξουν, θα διαγραφούν από το Κεντρικό Μητρώο της Βόρειας Μακεδονίας.

Απαγορεύσεις για πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους οργανισμούς θα ισχύουν και για πολιτικά κόμματα, τα οποία επίσης στα προγράμματά τους δεν πρέπει να περιέχουν εθνοτικές, θρησκευτικές, εθνικές υποκινήσεις, μίσος ή να υποστηρίζουν τη γενοκτονία, τον εξτρεμισμό, τη διάδοση ή υποστήριξη του φασισμού, του ναζισμού και του εθνικοσοσιαλισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments