Διεθνή

Ynet: Διακοπές στο Ισραήλ για τη σύζυγο Πεσκόφ παρά τις κυρώσεις

Ynet: Διακοπές στο Ισραήλ για τη σύζυγο Πεσκόφ παρά τις κυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου/jpost

Στην οικογένεια Πεσκόφ έχουν επιβληθεί κυρώσεις τόσο από την ΕΕ, όσο κι από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να προωθεί την εισβολή του στη χώρα. Παρόλα αυτά, την ώρα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε ανώτατους Ρώσους αξιωματούχους, η σύζυγος ενός εξ αυτών εθεάθη τις τελευταίες ημέρες να κάνει ηλιοθεραπεία στο Τελ Αβίβ.

Η Τατιάνα Νάβκα, πρώην Ολυμπιονίκης και σύζυγος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ , φέρεται να έκανε διακοπές στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, διαμένοντας στο Τελ Αβίβ.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει κριτική για το ότι είναι πολύ επιεικής απέναντι στη Ρωσία παρά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας., αλλά και για την αποτυχία να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο.

Την παρουσία της δις παγκόσμιας πρωταθλήτριας και ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ, αποκάλυψε το Ynet επικαλούμενο τη ΜΚΟ “Ισραηλινοί φίλοι της Ουκρανίας”.

Στην οικογένεια Πεσκόφ έχουν επιβληθεί κυρώσεις τόσο από την ΕΕ, όσο κι από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Νάβκα κατέχει εταιρείες και περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014.
«Πώς είναι δυνατόν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο να αντιμετωπίζουν ακόμα δυσκολίες στην είσοδο στο Ισραήλ, αλλά την ίδια στιγμή, η σύζυγος του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει διακοπές στο Ισραήλ χωρίς κανένα πρόβλημα», δηλώνει στο Ynet, η Άννα Ζάροβα, εκ των ιδρυτών της ΜΚΟ, “Ισραηλινοί φίλοι της Ουκρανίας”.
«Από τη μια πλευρά, το Ισραήλ εξακολουθεί να δυσκολεύει τους πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία να εισέλθουν στη χώρα, και από την άλλη, επιτρέπει στους συνεργάτες του Πούτιν να παραμείνουν στο Ισραήλ, να κάνουν ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν τη ζωή – ενώ η Ουκρανία και οι πολίτες της κάτω από σφοδρό βομβαρδισμό», είπε. “Αυτό είναι παράλογο. Η θέση του Ισραήλ απέναντι στη Ρωσία πρέπει να αλλάξει”, πρόσθεσε η Ζάροβα.
Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι δεν έχει σχετικές πληροφορίες επί του θέματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments