Διεθνή

Παρέμβαση του Βρετανού Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας  

Παρέμβαση του Βρετανού Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας   

Πηγή Φωτογραφίας: hellasjournal

O Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Μ. Βρετανίας, ναύαρχος Τόνι Ραντάκιν, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταθεί ενωμένη ενάντια στη «βαθιά ανεύθυνη» ρητορική του Ρώσου Προέδρου

Σπάνια παρεμβαίνει ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, μιας μεγάλης ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης, η οποία από την αρχή του πολέμου έχει στηλιτεύσει τη στάση και την πολιτική της Ρωσίας. Η παρέμβασή του γίνεται λίγο μετά την κήρυξη κατάστασης πολέμου από τον Πούτιν σε τέσσερις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Μ. Βρετανίας, ναύαρχος Τόνι Ραντάκιν, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταθεί ενωμένη ενάντια στη «βαθιά ανεύθυνη» ρητορική του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως την αποκάλεσε, σχετικά με απειλές πιθανής χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Ο Πούτιν έχει λίγες επιλογές. Γι’ αυτό χρησιμοποιώ πυρηνική ρητορική», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Και ενώ αυτό είναι ανησυχητικό και βαθιά ανεύθυνο, είναι σημάδι αδυναμίας και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταθεί δυνατή και ενωμένη», πρόσθεσε ο Ραντάκιν.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με τον Αμερικανό ομόλογό του για να συζητήσουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίζει τη ρωσική κατοχή από τις 24 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους πόσο πιθανό είναι ο Πούτιν να προετοιμάζεται να εξαπολύσει πυρηνικά πλήγματα στην Ουκρανία, ο Ραντάκιν αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα στην ερώτηση, λέγοντας: «Θέλω απλώς να επισημάνω την απερισκεψία της Ρωσίας στη χρήση ρητορικής για τα πυρηνικά όπλα, και νομίζω ότι δείχνει απόγνωση… Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συνεχή υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και να μην αποσπάται η προσοχή από αυτή την απερίσκεπτη ρητορική»΄.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments