Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν πληρωμές

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν πληρωμές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του 2022 θα καταθέσει ποσό των 150 εκατ. ευρώ, από τα 500 εκατ. ευρώ του επιδόματος θέρμανσης

Το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του 2022 θα καταθέσει ποσό των 150 εκατ. ευρώ, από τα 500 εκατ. ευρώ του επιδόματος θέρμανσης, σε παλιούς και νέους δικαιούχους. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου θα δοθούν προκαταβολές στους παλαιούς δικαιούχους με βάση την περσινή κατανάλωση (τα ίδια ποσά δηλαδή) ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πάρουν χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα ποσά αυτά θα συγκριθούν με τα παραστατικά των αγορών και θα γίνουν οι σχετικοί συμψηφισμοί. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει μέσα στο Νοέμβριο προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

«Τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης. Aυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών έως τις 30 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι: «Οι περσινοί δικαιούχοι θα πάρουν το συνολικό επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται φέτος. Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχουν λάβει το επίδομα θέρμανσης που τους αναλογεί και οι νέοι δικαιούχοι».

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, ο Υπ. Οικονομικών είπε ότι «η πλατφόρμα θα ανοίξει αφού υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τις επόμενες ημέρες και θα υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις και στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή, η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου».

«Τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης» είπε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας σε σχέση με το επίδομα πως «αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments