Διεθνή

Ουκρανία: Ζητά την παγκόσμια απαγόρευση του ρωσικού RT – Παρουσιαστής του καλεί να πνίξουν ή να κάψουν παιδιά

Ουκρανία: Ζητά την παγκόσμια απαγόρευση του ρωσικού RT – Παρουσιαστής του καλεί να πνίξουν ή να κάψουν παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε μια εκπομπή που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο παρουσιαστής του RT, Άντον Κρασόφσκι είπε ότι τα παιδιά που επέκριναν τη Ρωσία έπρεπε είτε να πεταχτούν στο ποτάμι να πνιγούν, είτε να κλειδωθούν σε καλύβες και να καούν

Υποκινητή γενοκτονίας χαρακτήρισε το ρωσικό κρατικό μέσο RT, η Ουκρανία μετά την εμφάνιση παρουσιάστή του, ο οποίος είπε ότι τα παιδιά της Ουκρανίας που έβλεπαν τους Ρώσους ως κατακτητές υπό τη Σοβιετική Ένωση θα έπρεπε να είχαν πνιγεί.

Σε μια εκπομπή που μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο παρουσιαστής του RT, Άντον Κρασόφσκι είπε ότι τα παιδιά που επέκριναν τη Ρωσία έπρεπε να “πεταχτούν κατευθείαν σε ένα ποτάμι με ισχυρό ρεύμα”.

Ο Κρασόφσκι – σχολιαστής υπέρ του πολέμου στη ρωσική τηλεόραση που έχει τιμωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση – απάντησε σε μια αφήγηση του Ρώσου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Σεργκέι Λουκιανένκο σχετικά με το πώς, όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ουκρανία τη δεκαετία του 1980, τα παιδιά του είπαν ότι θα ζούσαν καλύτερα αν δεν κατείχε η Μόσχα τη χώρα τους.

«Θα έπρεπε να είχαν πνιγεί στο Tysyna (ποτάμι)», είπε ο Κρασόφσκι ως απάντηση. «Απλά πνίξτε αυτά τα παιδιά, πνίξτε τα». Εναλλακτικά, είπε, θα μπορούσαν να τα σπρώξουν σε καλύβες και να τα κάψουν.

Σε ένα σύντομο τμήμα της συνέντευξης που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρασόφσκι γέλασε επίσης με τις αναφορές ότι Ρώσοι στρατιώτες είχαν βιάσει ηλικιωμένες Ουκρανές κατά τη διάρκεια της εισβολής.

«Οι κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει το RT πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το απόσπασμα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα σε ένα tweet που συνδέθηκε με ένα απόσπασμα της συνέντευξης.

“Επιθετική υποκίνηση γενοκτονίας (θα δικάζουμε αυτό το άτομο για αυτό), που δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου. Απαγόρευση του RT παγκοσμίως”, πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Κρεμλίνο, ήταν μια “μαζορέτα” της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι παρουσιαστές έχουν απορρίψει συστηματικά αναφορές για ρωσικά εγκλήματα πολέμου και πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει χρόνο εκπομπής για να καλέσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υιοθετήσει μια ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση στην εισβολή.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι οι δυνάμεις του έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments