Οικονομία

«Καλάθι του νοικοκυριού»: “Πρεμιέρα” στις 2 Νοεμβρίου – Δρομολογούνται νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

«Καλάθι του νοικοκυριού»: “Πρεμιέρα” στις 2 Νοεμβρίου – Δρομολογούνται νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Εξετάζονται παρεμβάσεις και για το πετρέλαιο κίνησης

“Πρεμιέρα” στις 2 Νοεμβρίου κάνει το «καλάθι του νοικοκυριού», όπως αποκάλυψε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί αυτές τις μέρες για να ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ η λίστα των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται θα επικαιροποιείται ανά εβδομάδα.

Το μέτρο αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ τα σούπερ μάρκετ προϊόντα θα επιλέγουν ποιας ετικέτας προϊόντα θα προσθέτουν στο καλάθι.

Και με τη δρομολόγηση του «καλαθιού του νοικοκυριού», σειρά παίρνει και η παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, ακριβότερα και από τη βενζίνη.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην διόρθωση αυτή προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

“Aυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς” δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Παρατηρούμε, μετράμε, βλέπουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι, μετρημένα, αν υπάρχουν οι δυνατότητες, θα γίνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει χωρίς αμφιβολία. Η Κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments