Τεχνολογία

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρος Starlink θα εξυπηρετεί σύντομα και ιδιωτικά τζετ

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι ο δορυφόρος Starlink θα εξυπηρετεί σύντομα και ιδιωτικά τζετ

Πηγή Φωτογραφίας: Universe Today- Hipertextual

Οι συνδρομητές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μετά τα τροχόσπιτα, τα κρουαζιερόπλοια και τα τροχόσπιτα, σειρά έχουν τα αεροπλάνα: η SpaceX ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου Starlink θα εξυπηρετεί σύντομα και ιδιωτικά τζετ.

Οι συνδρομητές, αναφέρει το Reuters, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα 150.000 δολάρια που κοστίζει η κεραία και τα 12.5-25 χιλιάδες δολάρια της μηνιαίας συνδρομής.

Χάρη όμως στην ευρυζωνική σύνδεση των 350 Mbs, θα μπορούν να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις και να παίζουν online παιχνίδια.

Η υπηρεσία Starlink Aviation θα κάνει ντεμπούτο στα μέσα του 2023, με τις προπαραγγελίες να απαιτούν προκαταβολή 5.000 δολαρίων.

Οι εταιρείες δορυφορικού Internet, όπως η SpaceX και η βρετανική OneWeb, βρίσκονται σε κούρσα για να εξασφαλίσουν ως πελάτες αεροπορικές εταρείες, μια αγορά στην οποία σήμερα κυριαρχούν η Inmarsat και η ViaSat, οι οποίες σχεδιάζουν να συγχωνευθούν.

Την περασμένη εβδομάδα, οι βρετανικές αρχές διέταξαν έρευνα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση λόγω ανησυχίας ότι θα εμποδίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά διαδικτυακών υπηρεσιών για αεροσκάφη και θα αυξήσει τις τιμές του Wi-Fi για τους επιβάτες.

Αυτή την εβδομάδα, η OneWeb ανακοίνωσε συμφωνία με την Panasonic Avionics, η οποία προσφέρει υπηρεσίες ευρυζωνικές πρόσβασης σε περίπου 70 αεροπορικές εταιρείες, για χρήση της υπηρεσίας της σε αεροσκάφη στα μέσα του 2023.

Στα μέσα της χρονιάς αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και το Starlink σε πτήσεις της Hawaiian Airlines, της πρώτης αεροπορικής εταιρείας που συνεργάζεται με την SpaceX του Έλον Μασκ.

H εταιρεία προσφέρει επίσης ειδικά δορυφορικά πιάτα για πλοία και τροχόσπιτα, πέρα από τη βασική υπηρεσία για καταναλωτές που κοστίζει 110 δολάρια το μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments