Διεθνή

Die Zeit: Ο Σολτς υπερασπίζεται την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές απειλές

Die Zeit: Ο Σολτς υπερασπίζεται την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές απειλές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε την Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών στη διαμάχη για τα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο

Οι απειλές κατά των εταίρων του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτες, είπε o καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Η Γερμανία μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε την Ελλάδα έναντι των τουρκικών απειλών στη διαμάχη για τα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο. «Είναι απαράδεκτο όταν ένας εταίρος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί την κυριαρχία ενός άλλου», δήλωσε ο Σολτς στην ελληνική εφημερίδα Τα Νέα πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα. «Αυτό ισχύει και για περισσότερο ή λιγότερο κρυπτογραφημένες στρατιωτικές απειλές».

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε πολλά κατοικημένα και ακατοίκητα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο. Εξαιρετικά τεταμένη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο . Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες με την πρόταση: «Θα μπορούσαμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments