Διεθνή

Ο Τραμπ και η άρνησή του να αποδεχθεί το αποτέλεσμα του 2020

Ο Τραμπ και η άρνησή του να αποδεχθεί το αποτέλεσμα του 2020

Πηγή Φωτογραφίας: nbcnews/politico

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας Πρόεδρος δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την ήττα του, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πέτυχε μια «συντριπτική νίκη»

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία ειδησεογραφικά τηλεγραφήματα, ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αφήνει ακόμη υπόνοιες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθησαν πριν από δύο χρόνια και οι οποίες έφεραν στην εξουσία το Δημοκρατικό Κόμμα και στον προεδρικό θώκο, τον Τζο Μπάιντεν.

Πρέπει να αναφερθεί ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας Πρόεδρος δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την ήττα του, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πέτυχε μια «συντριπτική νίκη».

Μάλιστα, ο Τραμπ αρνείται να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του για εκείνη την ιστορική εισβολή  στο Καπιτώλιο, προκειμένου να παρεμποδίσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας του εκλογικού σώματος.

Το θέμα εξακολουθεί να διχάζει την κοινή γνώμη στην Αμερική, με τους ψηφοφόρους των Δημοκρατών να αναφέρουν ως μείζονα απειλή τους ανθρώπους που προσπαθούν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά με τους Ρεπουμπλικάνους να εκτιμούν ότι οι άνθρωποι που ψηφίζουν παράνομα ενσαρκώνουν μια από τις πιο σοβαρές απειλές για το δημοκρατικό καθεστώς.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έχουν δημοσιευθεί αναλύσεις που δείχνουν καθαρά ότι δεν υπήρχε απόδειξη εκλογικής νοθείας που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, η μεγάλη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων, κάπου το 70%, συνεχίζει να αμφισβητεί τη νομιμότητα του Τζο Μπάιντεν, αρνούμενη να πιστέψει ότι πραγματικά αυτός κέρδισε αυτές τις εκλογές.

Παρήγορο στοιχείο είναι το ότι η αμφισβήτηση της νομιμότητας ενός Προέδρου δεν είναι εντελώς νέο πολιτικό φαινόμενο, αφού το 2016, πάνω από το 72% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εξακολουθούσε να αμφισβητεί την υπηκοότητα του Προέδρου Ομπάμα.

Στην τρέχουσα συγκυρία, όμως, η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών αρνήθηκαν, εν τω μεταξύ, για δεύτερη φορά  να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, γεγονός που θα μπορούσε να εμποδίσει τον πρώην Πρόεδρο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Πρόεδρος το 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments