Διεθνή

Focus: Ικανοποίηση Σολτς για την παράδοση Martens στην Ελλάδα

Focus: Ικανοποίηση Σολτς για την παράδοση Martens στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κυβέρνηση της Αθήνας ανέλαβε να στείλει στην εμπόλεμη ζώνη 40 σοβιετικά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1, τα οποία είχε λάβει κάποτε από τα αποθέματα της Ανατολικής Γερμανίας.

Ο Σολτς τόνισε ότι ο εταίρος του ΝΑΤΟ είναι ελεύθερος να σταθμεύει τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού όπου θέλει. «Παραδώσαμε τα martens στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καθημερινή αναφορά πού βρίσκονται. Ούτε εμείς ρωτάμε». Η Γερμανία συνεργάζεται με την Ελλάδα σε πολλούς τομείς. Η αμφισβήτηση του χειρισμού των παραδοθέντων όπλων θα ήταν μια «πολύ περίεργη προσέγγιση».

Πριν από λίγες ημέρες, η Γερμανία παρέδωσε τα πρώτα έξι από τα συνολικά 40 κουνάβια στην Ελλάδα στο πλαίσιο ανταλλαγής δακτυλίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας με τανκς. Η κυβέρνηση της Αθήνας ανέλαβε να στείλει στην εμπόλεμη ζώνη 40 σοβιετικά οχήματα μάχης πεζικού BMP-1, τα οποία είχε λάβει κάποτε από τα αποθέματα της Ανατολικής Γερμανίας.

Τα έξι τανκς πρόκειται να παρουσιαστούν σε παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή – μια από τις δύο ελληνικές εθνικές εορτές. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στην παραμεθόριο περιοχή. Στα σύνορα με την Τουρκία, η Αθήνα είχε ενισχύσει μαζικά την προστασία των συνόρων τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι επίσης να αποτραπεί η είσοδος μεταναστών στην ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments