Nέα της αγοράς

Ακριβότερο το καλάθι της Ιταλίδας νοικοκυράς

Ακριβότερο το καλάθι της Ιταλίδας νοικοκυράς

Πηγή Φωτογραφίας: Souvenir Finder- tianakai.com

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών

Στις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων διατροφής αναφέρεται αναλυτικά η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών Unc, με σημερινή της ανακοίνωση, μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ιταλία τον Οκτώβριο, στο 11,9%.

Πιο αναλυτικά, το σπορέλαιο, μέσα σε ένα χρόνο, στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 56%, το βούτυρο κατά 42,9%, η ζάχαρη κατά 35,9% και το ρύζι κατά 30,6%.

Παράλληλα, η τιμή του γάλακτος μακράς διαρκείας σημείωσε αύξηση του 29,4%, των λαχανικών του 25,1% ενώ το αλεύρι, τους τελευταίους δώδεκα μήνες ακρίβυνε κατά 23,7%.

Οι ανατιμήσεις στα μακαρόνια έφτασαν το 22,5%, στα αυγά το 18,7% ενώ η τιμή του κοτόπουλου αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Καταναλωτών, μέσα σε δώδεκα μήνες το κόστος της ενέργειας στην ελεύθερη αγορά υπερτριπλασιάστηκε, με αύξηση του 329%.

Ο πρόεδρος της Unc, Mασιμιλάνο Ντόνα, τέλος, προέβλεψε ότι βάσει της τελευταίας αύξησης του πληθωρισμού, φέτος τα ιταλικά νοικοκυριά θα κληθούν, κατά μέσο όρο, να ξοδέψουν 3.324 ευρώ περισσότερα από ό, τι την περσινή χρονιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments