Πολιτική

Οικονόμου για πλειστηριασμούς: Τα «κοράκια» για τα οποία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ’18 και το ’19 ήταν «περιστέρια»

Οικονόμου για πλειστηριασμούς: Τα «κοράκια» για τα οποία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ’18 και το ’19 ήταν «περιστέρια»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου

Στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο. Παρέθεσε, μάλιστα, στοιχεία για τον αριθμό των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών το 2018 (17.125), το 2019 (18.421) τονίζοντας ότι το 2020 και το 2021 οι πλειστηριασμοί κυμάνθηκαν περίπου στις 10.000 ανά έτος και το 2022 κυμάνθηκαν στις 30.000 περίπου. Από αυτούς, κατοικίες αφορά περίπου το ένα τρίτο.

«Αποδεικνύεται, συνεπώς, ότι πλειστηριασμοί και πλειστηριασμοί κατοικιών γίνονταν αντίστοιχα και επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, τα “κοράκια” δηλαδή για τα οποία μιλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς το ’18 και το ’19 ήταν “περιστέρια”. Χρειάζεται να προσέξουμε, επίσης, ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι πλειστηριασμοί αυτοί δεν αφορούν κατοικίες καθώς η κυβέρνησή μας έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και τους ευάλωτους δανειολήπτες», τόνισε. Επίσης, μίλησε για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηρακλής», που αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

«Παρά τις μεμψιμοιρίες των αρνητών κάθε θετικής εξέλιξης για την πατρίδα μας, τρία τουλάχιστον συμπεράσματα από την επίσκεψη του καγκελαρίου της Γερμανίας στην Αθήνα είναι προφανή και αδιαμφισβήτητα», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και ανέλυσε: «Πρώτον, η Γερμανία παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον των τουρκικών απειλών και διεκδικήσεων και υπέρ των ελληνικών θέσεων. Δεν είναι αποδεκτό, τόνισε ο καγκελάριος, ένας εταίρος να αμφισβητεί την κυριαρχία ενός άλλου και πρόσθεσε ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments