Focus

Tim Cook: Πως περνάει τις 24 ώρες την ημέρα του ο πιο διάσημος CEO

Tim Cook: Πως περνάει τις 24 ώρες την ημέρα του ο πιο διάσημος CEO

Πηγή Φωτογραφίας: InStyle

Tim Cook: Δες την ρουτίνα του και ακολούθησε τα βήματα του

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους που γνώρισε ποτέ ο κόσμος της τεχνολογίας. Κατάφερε να διαδεχθεί έναν από τους σπουδαιότερους CEO της ιστορίας και όχι μόνο πέτυχε να εκπληρώσει τις προσδοκίες του, αλλά έγραψε και νούμερα πολύ μεγαλύτερα από τον προκάτοχό του. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Tim Cook, CEO της Apple που σήμερα, 1η Νοεμβρίου, κλείνει τα 62 χρόνια ζωής και αποτελεί τον πιο κρυψίνου επικεφαλής που γνωρίζουμε.

View this post on Instagram

A post shared by John Forde (@boo.radley18)

Ο Cook βρίσκεται στον χώρο της τεχνολογίας από το 1985 και πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της καριέρας του, στην IBM. Το 1998, στα 38 του, έκανε το μεγάλο βήμα. Αποδέχθηκε την πρόταση του Steve Jobs, ενώ μόλις είχε αναλάβει αντιπρόεδρος στην προηγούμενη εταιρεία και έκτοτε ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία στην Apple. Έγινε αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και στη συνέχεια διετέλεσε εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις παγκόσμιες πωλήσεις και επιχειρήσεις.

Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Steve Jobs τον έχρισε CEO της εταιρείας, γνωρίζοντας ότι άφηνε την Apple σε καλά χέρια. Υπό τη διοίκηση Cook, η Apple διπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε μια δεκαετία. Κέρδη που χρόνο με το χρόνο, πολλαπλασιάζονται. Ο Tim Cook έγινε το 2014 ο πρώτος CEO της λίστας Fortune 500 που έκανε coming out ως γκέι, για να τον ακολουθήσουν πολλοί στη συνέχεια. Μέχρι σήμερα ωστόσο, προσπαθεί όσο μπορεί να κρατά κρυφή την προσωπική του ζωή.

Πώς να μοιάζει άραγε το καθημερινό πρόγραμμα αυτού του τιτάνα της τεχνολογίας; Σύμφωνα με το Finty, παλιές συνεντεύξεις και διάφορα αφιερώματα παρέχουν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ρουτίνα του.

Ισχυρίζεται ότι σηκώνεται από το κρεβάτι στις 3:45 π.μ. κάθε πρωί. Αφού ξυπνήσει, του αρέσει να μπαίνει κατευθείαν στη δουλειά. Θα καθίσει και θα αρχίσει να εξετάζει τα 700+ emails που έχει στα εισερχόμενά του, προτού πάει στο γυμναστήριο στις 5 π.μ.

Ενώ το Apple Park διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ο Tim δεν προπονείται στη δουλειά. Αντ’ αυτού, προτιμά να γυμνάζεται σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο, μακριά από τα μάτια των δημοσιογράφων και των εργαζομένων. Παίρνει στα σοβαρά τη φυσική κατάσταση και την υγεία του. Πρόσφατα μοιράστηκε μια φωτογραφία του Apple Watch του μετά από ένα τρέξιμο, δείχνοντας ότι πραγματικά πιέζει τα όρια του σώματός του κατά τη διάρκεια των προπονήσεών του.

Γυμνάζεται για 30 έως 45 λεπτά. Μετά την άσκησή του, κάνει ντους, ντύνεται και πηγαίνει στα Starbucks της περιοχής του για ένα φλιτζάνι καφέ πριν πάει στο Apple Park γύρω στις 8 με 9 το πρωί.

View this post on Instagram

A post shared by Calvin Naito (@calvinnaito)

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι αρέσει στον Tim να τρώει για πρωινό. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη, απολάμβανε δημητριακά χωρίς ζάχαρη με γάλα αμυγδάλου και ένα πιάτο με ομελέτα με ασπράδια αυγών και μπέικον.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περνά τον περισσότερο χρόνο του στο γραφείο του στο Apple Park. Ο διευθύνων σύμβουλος δίνει το παράδειγμα και συχνά είναι από τους πρώτους που περνούν την πόρτα το πρωί και ο τελευταίος που φεύγει το βράδυ.

Ως CEO της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, ο Cook έχει πολλές αρμοδιότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης όλων των πτυχών της διεθνούς επιχείρησης της Apple. Ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Apple θυμούνται τον Steve Jobs ως έναν οξύθυμο άνθρωπο, ο Cook είναι ακριβώς το αντίθετο. Μπορεί το στυλ διαχείρισης του να μην έχει τη φινέτσα -και την αστάθεια- του προκατόχου του, αλλά οι υπάλληλοι του σέβονται την προσέγγισή του στις επιχειρήσεις.

Προφανώς, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο όταν υπάρχει ένα μεγάλο έργο σε εξέλιξη στην εταιρεία. Είναι διάσημος για τα email που στέλνει στους υπαλλήλους του στη μέση της νύχτας ή για τις συσκέψεις που συγκαλεί στο λεπτό.Είναι οπαδός των ερωτήσεων – τις θέτει στους υπαλλήλους του για να καταλάβει αν έχουν το ψυχικό σθένος και την ευφυΐα που αναζητά. Προφανώς, αν ο Tim κάνει μια ερώτηση και την απαντήσει κάποιος σωστά, θα σταθεί εκεί και θα κάνει άλλες δέκα ερωτήσεις για να δει πού ξεφεύγει.

Παρότι σκληρό αφεντικό, είναι δίκαιος και προσιτός. Μάλιστα, συχνά τον βλέπει κανείς να τρώει μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο του Apple Park με τους υπαλλήλους του. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο το απόγευμα και τα σαββατοκύριακα, κάνει ποδήλατο ή πεζοπορία για να βάλει λίγη άσκηση και χαλάρωση στην εβδομάδα του.

Παρά την προσωπική του περιουσία, ζει μια εξαιρετικά λιτή ζωή. Συχνά δεν κουβαλά πορτοφόλι μαζί του και δεν ξοδεύει χρήματα όπως κάποιοι άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι τεχνολογίας στη Silicon Valley, αγοράζοντας τα εσώρουχά του σε έκπτωση στα Nordstrom’s!

Ο Cook είναι ένας εξαιρετικά διακριτικός άνθρωπος εκτός γραφείου. Αν προσπαθήσει κανείς να εντοπίσει το σπίτι του στο Google Street View, δε θα βγάλει άκρη, η εικόνα είναι θολή. Λίγα είναι γνωστά για τις λεπτομέρειες της βραδινής του ρουτίνας, αλλά του αρέσει να χαλαρώνει το βράδυ και συνήθως είναι στο κρεβάτι στις 8:45 μ.μ. προκειμένου να κοιμηθεί 7 ώρες πριν τα ξανακάνει όλα από την αρχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments