Πολιτική

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά εκ νέου το ΠΑΣΟΚ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά εκ νέου το ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ζητά το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Με επιστολή που υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα ζητείται να κληθούν προς ακρόαση ιδιοκτήτες που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι ο κ. Δημητριάδης φέρεται να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Ανάλογη επιστολή είχε αποστείλει προ ημερών και ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συμπλήρωση των 2/5 προκειμένου να καθίσταται υποχρεωτική η συνεδρίαση της επιτροπής.

Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τον Θ. Μπούρα

«Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ, καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments