Διεθνή

Τζόρτζια Μελόνι: Μήνυμα συνεργασίας με την ΕΕ στο πρώτο ταξίδι της στις Βρυξέλλες

Τζόρτζια Μελόνι: Μήνυμα συνεργασίας με την ΕΕ στο πρώτο ταξίδι της στις Βρυξέλλες

Πηγή Φωτογραφίας: EURACTIVE

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Μελόνι, η οποία περιλαμβάνει το δεξιό κόμμα Lega και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν θα είναι τόσο ευρωσκεπτικιστική όσο ήταν ιστορικά το κόμμα της

Στο πρώτο της ταξίδι στις Βρυξέλλες, η νέα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι θα φέρει «την ισχυρή φωνή της Ιταλίας στην ΕΕ», αλλά έδωσε την υποστήριξή της για τις ενέργειες του μπλοκ στον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.

Το ταξίδι για να συναντήσει τους ηγέτες της ΕΕ ήταν το πρώτο της Μελόνι εκτός Ιταλίας από τότε που έγινε πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα. «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα για τη βούλησή μας να συνεργαστούμε με την ΕΕ και να υπερασπιστούμε το εθνικό μας συμφέρον», είπε η Μελόνι σε δημοσιογράφους την Πέμπτη (3 Νοεμβρίου). 

Χαιρέτισε τα βήματα που έγιναν για την ενεργειακή πολιτική κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου και για τη μετανάστευση, επεσήμανε πώς η τρέχουσα θέση της ΕΕ είναι σύμφωνη με την ατζέντα της κυβέρνησής της που είναι «η υπεράσπιση των συνόρων μας».

Η Μελόνι είχε σειρά επαφών με την ηγεσία της ΕΕ.

Στο ζήτημα του σχεδίου ανάκαμψης της Ιταλίας, το οποίο η Μελόνι υποσχέθηκε να επαναδιαπραγματευτεί κατά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία, η πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι συζητά με την ΕΕ πώς να εφαρμόσει το σχέδιο υπό το πρίσμα του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Μια πιο «ατλαντική» κυβέρνηση

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Μελόνι, η οποία περιλαμβάνει το δεξιό κόμμα Lega και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν θα είναι τόσο ευρωσκεπτικιστική όσο ήταν ιστορικά το κόμμα της.

Ειδικότερα, η απόφαση να διοριστεί ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani ως Υπουργός Εξωτερικών από την Forza Italia, υποδηλώνει βούληση συνεργασίας με άλλα κράτη μέλη, τουλάχιστον για τα τρέχοντα μεγάλα ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και συνέπειες.

Με πληροφορίες από euractive

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments