Διεθνή

Έλον Μασκ: Σε δικαστική περιπέτεια

Έλον Μασκ: Σε δικαστική περιπέτεια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο μέτοχος Ρ. Τορνέτα ζήτησε από το δικαστήριο να ακυρώσει τη συνολική αμοιβή, η οποία είναι έξι φορές υψηλότερη από τους 200 καλύτερους μισθούς γενικού διευθυντή που συγκεντρώθηκαν το 2021

Στις αίθουσες των δικαστηρίων άνοιξε  φάκελος της καταγγελίας εναντίον του Έλον Μασκ, σύμφωνα με την οποία επεφύλαξε για τον εαυτό του μια εξαιρετικά υψηλή ανταμοιβή, τη στιγμή που οι μισοί εργαζόμενοι του Twitter έχασαν την εργασία τους μέσω email, χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, εμφανίσθηκε στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα, κατηγορούμενος από μέτοχο ότι αύξησε με έμμεσο και δόλιο τρόπο την αποζημίωση του, κάπου 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο καταγγέλλων Ρίτσαρντ Τορνέτα, γνωστός εδώ και αρκετό καιρό, ελπίζει να αποδείξει σε αυτή τη δίκη, που ξεκίνησε σήμερα, ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter χρησιμοποίησε τη δεσπόζουσα θέση του στο διοικητικό συμβούλιο στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων, για να υπαγορεύσει την αποζημίωσή του, βάσει συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2018.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η συμφωνία αμοιβών, σταθερή και μεταβλητή, θα έπρεπε να είχε αναγκάσει τον Μασκ να εργάζεται με πλήρη απασχόληση για την Tesla, με τους μετόχους της εταιρείας να αρχίζουν να ανησυχούν,  καθώς ο πάμπλουτος επιχειρηματίας τηρεί αποστάσεις και από το Twitter για την αγορά του οποίου κατέβαλε 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, ο μέτοχος Ρ. Τορνέτα ζήτησε από το δικαστήριο να ακυρώσει τη συνολική αμοιβή, η οποία είναι έξι φορές υψηλότερη από τους 200 καλύτερους μισθούς γενικού διευθυντή που συγκεντρώθηκαν το 2021, σύμφωνα με αναλυτή της εταιρείας Equilar.

Οι διευθυντές του Έλον Μασκ και της Tesla αρνούνται το κατηγορητήριο.

Το επίμαχο σχέδιο επιτρέπει στον εκκεντρικό Μασκ να αγοράζει το 1% των μετοχών της Tesla με μεγάλη έκπτωση, κάθε φορά που επιτυγχάνονται οι οικονομικοί στόχοι και οι στόχοι απόδοσης.

Το αφεντικό της Tesla αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη.

Συνολικά 19 μάρτυρες αναμένεται να λάβουν θέση, συμπεριλαμβανομένων διευθυντών και στελεχών της Tesla, ειδικών αποζημιώσεων και συμβούλων που βοήθησαν στη διαμόρφωση του πακέτου αποζημιώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments