Διεθνή

Διαψεύδει η Ρωσία το πυραυλικό “χτύπημα” στην Πολωνία

Διαψεύδει η Ρωσία το πυραυλικό  “χτύπημα” στην Πολωνία

Πηγή Φωτογραφίας: rianovosti

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι τα θραύσματα, τα οποία  δημοσιεύτηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα.

 Οι αναφορές των πολωνικών ΜΜΕ, καθώς και οι δηλώσεις αξιωματούχων για υποτιθέμενη πτώση ρωσικών πυραύλων στο έδαφος της Πολωνίας, αποτελούν προβοκάτσια με στόχο την περαιτέρω κλιμάκωση, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι τα θραύσματα, τα οποία  δημοσιεύτηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα.

Νωρίτερα, ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET μετέδωσε, επικαλούμενος ανεπίσημες πηγές, ότι δύο πύραυλοι έπεσαν κοντά στο χωριό Przewoduv  στα σύνορα με την Ουκρανία . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki συγκάλεσε συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφαλείας του Συμβουλίου Υπουργών μετά την αναφορά του περιστατικού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πετρ Μύλλερ υποσχέθηκε ότι όλα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση, «εάν είναι δυνατόν, θα παρουσιαστούν όσο το δυνατόν ευρύτερα στην κοινή γνώμη». Προέτρεψε επίσης να μην δημοσιοποιηθούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments