Διεθνή

Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική ζήτηση

Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για την κινεζική ζήτηση

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Τα κρούσματα COVID στην Κίνα αυξήθηκαν περαιτέρω την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Πεκίνου, και η αύξηση της παραγωγής εργοστασίων της χώρας επιβραδύνθηκε

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Κίνα ενίσχυσαν τους φόβους για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου από τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 13 σεντς στα 93,01 δολάρια το βαρέλι στις 11:26 π.μ. EST, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε 1 σεντ στα 85,86 δολάρια.

Οι επενδυτές επευφημούσαν τις ανακοινώσεις της Κίνας την περασμένη εβδομάδα ότι θα μείωνε τον αντίκτυπο μιας αυστηρής πολιτικής μηδενικού COVID για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης ενέργειας, αλλά οι αναλυτές είπαν ότι τα lockdown και οι αυξανόμενοι αριθμοί υποθέσεων εξακολουθούν να αποτελούν αρνητικό κίνδυνο.

Τα κρούσματα COVID στην Κίνα αυξήθηκαν περαιτέρω την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Πεκίνου, και η αύξηση της παραγωγής εργοστασίων της χώρας επιβραδύνθηκε.

Η επενδυτική τράπεζα JPMorgan μείωσε τις τριμηνιαίες και ετήσιες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα. Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) μείωσε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το 2022 για πέμπτη φορά από τον Απρίλιο, επικαλούμενος τις αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις, όπως ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων.

Η προσφορά αφορά περιορισμένες μειώσεις για τις τιμές του πετρελαίου.

Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θαλάσσιο ρωσικό αργό, η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι πρέπει να αντικατασταθούν 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την Τρίτη.

Ωστόσο, ο IEA προέβλεψε ότι μια ζοφερή οικονομική προοπτική θα βάλει σε καλό δρόμο τη συρρίκνωση της παγκόσμιας χρήσης πετρελαίου κατά σχεδόν ένα τέταρτο εκατομμύριο bpd το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε ετήσια βάση, με την αύξηση της ζήτησης να επιβραδύνεται σε 1,6 εκατομμύρια bpd το 2023 από 2,1 εκατομμύρια bpd αυτό. έτος.

Προσφέροντας κάποια στήριξη στις τιμές, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη ενισχύθηκαν στον απόηχο των ψυχρότερων από το αναμενόμενο στοιχείων για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

πηγή:reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments