Πολιτική

Λιβύη: Η Τρίπολη ανακαλεί τον διπλωματικό της εκπρόσωπο στην Αθήνα

Λιβύη: Η Τρίπολη ανακαλεί τον διπλωματικό της εκπρόσωπο στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Τρίπολη ανακαλεί τον διπλωματικό της εκπρόσωπο στην Αθήνα

Μετά το πρωινό διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε και είχε σαν συνέπεια να ακυρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην πρωτεύουσα της Λιβύης, η κυβέρνηση της Τρίπολης ήδη κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα επιτετραμμένο στην Τρίπολη, ενώ ανακάλεσε τον διπλωματικό της εκπρόσωπο στην Αθήνα! Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή μέσα από το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

«H στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση», ανέφερε ο Μοχάμεντ Χαμούντι εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, στο τουρκικό πρακτορείο και προσέθεσε πως «η στάση του Έλληνα υπουργού αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση της Λιβύης». Τέλος ανέφερε ότι το αεροπλάνο του Νίκου Δένδια κατευθύνθηκε προς τη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη.

Τι αναφέρει το Anadolu

Το γεγονός ότι ο Χαμούντι επέλεξε να κάνει γνωστή την είδηση μέσω του τουρκικού πρακτορείου έχει τη σημασία του, με το Anadolu μεταξύ άλλων να παρουσιάζει τον Νίκο Δένδια ως τον υπαίτιο της κρίσης λέγοντας ότι έφυγε από το αεροδρόμιο χωρίς εξηγήσεις, αποφεύγοντας φυσικά να αναφέρει τα όσα πραγματικά συνέβησαν.

Απόπειρα “παγίδευσης” του Νίκου Δένδια 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Λίβυη καθώς η κυβέρνηση Ντμπέιμπα επιχείρησε να παγιδεύσει τον Έλληνα υπουργό κατά την άφιξή του στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Νίκο Δένδια στη Λιβυή προσγειώθηκε στην Τρίπολη προκειμένου εκεί ο υπουργός Εξωτερικών να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι.

Όπως διαπιστώθηκε, όμως, στο αεροδρόμιο της Τρίπολης τον Νίκο Δένδια περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνηση Ντμπέιμπα, η οποία πριν από λίγο διάστημα είχε υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες.

Ακολούθησαν συνεννοήσεις κατά τις οποίες η σκάλα του αεροπλάνου που μετέφερε τον Νίκο Δένδια δεν κατέβηκε ποτέ και τελικά αποφασίστηκε η ακύρωση της επίσκεψης στην Τρίπολη και η συνέχιση του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Βεγγάζη προκειμένου να συναντηθεί με τον με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, καθώς και με άλλους Λίβυους αξιωματούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments