Διεθνή

Χερσώνα: Ρωσικό χτύπημα σε αμάχους ενώ περίμεναν για ψωμί – 5 τραυματίες

Χερσώνα: Ρωσικό χτύπημα σε αμάχους ενώ περίμεναν για ψωμί – 5 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπιλοζέρκα, δυτικά της πρόσφατα απελευθερωμένης Χερσώνας. Στο σημείο γινόταν διανομή ψωμιού

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ρωσικό πλήγμα κατά σταθμού ανθρωπιστικής βοήθειας στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπιλοζέρκα, δυτικά της πρόσφατα απελευθερωμένης Χερσώνας. Στο σημείο γινόταν διανομή ψωμιού.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ανακοινώσεις ότι περισσότεροι από 16.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει την αεράμυνα της Ουκρανίας κατά της βάρβαρης αεροπορικής επίθεσης, επισήμανε ο Ρίσι Σούνακ.

Στην πρώτη επίσκεψη του στην Ουκρανία ο βρετανός πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όπου επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει ένα σημαντικό νέο πακέτο αεράμυνας για να βοηθήσει στην προστασία των αμάχων της Ουκρανίας και των κρίσιμων εθνικών υποδομών από ένα έντονο μπαράζ ρωσικών επιδρομών.

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο αεροάμυνας

Επίσκεψη Σούνακ στο Κίεβο

Στα βήματα του τέως πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ο οποίος βρέθηκε στο Κίεβο με ένα πακέτο αμυντικής βοήθειας ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών που περιλαμβάνει 125 αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία για την αντιμετώπιση των θανατηφόρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προμηθεύονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ραντάρ και δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Την τελευταία εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις αναφερουν ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πάνω από 148 πυραυλικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές, αφήνοντας περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύει επίσης την προσφορά εκπαίδευσης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, στέλνοντας ειδικούς στρατιωτικούς γιατρούς και μηχανικούς στην περιοχή για να προσφέρουν εξειδικευμένη υποστήριξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments